Har du sagt fra til en venn/venninne som drikker for mye?

2

I forrige uke ble jeg kontaktet av en hyggelig journalist fra NRK Puls, i forbindelse med en post jeg skrev for lenge siden: «Hva? Drikker du ikke?»

NRK Puls skal lage et program om alkoholvaner og det å si fra til en venn eller venninne som drikker for mye.

De ønsker å komme i kontakt med noen som har vært i denne situasjonen, og som kan tenke seg å fortelle om dette i programmet. De er ute etter hvordan hun/han sa fra, og opplevelsen rundt dette.

De er ikke ute etter å henge ut den det ble sagt fra til, men vil reflektere rundt hvorfor det er så vanskelig å si fra.

Mange er spurt, men veldig mange ønsker ikke å stille opp. Temaet er tydeligvis fortsatt veldig tabu. De ønsker ikke å intervjue folk anonymt, siden det bidrar til å forsterke tabuet.

Denne sendingen går 14. juni og de må gjøre opptak i god tid før det.

Er du interessert i å sette søkelys på dette, og har erfaringer som egner seg så anbefaler jeg deg å ta kontakt med journalist Astrid Engen, på e-post astrid.engen@nrk.no.

Temaet er jo svært aktuelt nå som vi går utepilsens årstid i møte, da må vi koooose oss dere!! Umulig å gå ut uten en utepils nå vettu!!

(Og jeg slenger inn en liten disclaimer her, for jeg vil ikke at folk skal anklage meg for å tale med to tunger senere: Jeg drikker ikke nå fordi jeg blir veldig syk av det. Av og til smaker jeg litt vin til maten eller litt champagne for feiringens del. Jeg savner overhodet ikke å være full, og jeg legger mye mer merke til negative sider med fylla nå, men kommer antagelig til å drikke alkohol med måte igjen når jeg tåler det. Jeg har altså ikke noe sterkt moralsk standpunkt mot alkohol, men jeg har også opplevd hva som kan skje med folk som drikker for mye, og har mange følelser i så måte.)

Flere som har skrevet om drikkevaner:

Erlend
Virrvarr, her og her
Undre
Ellisiv Lindkvist
Peter Andre Jensen
A-Magasinet
Sigrun
Suzy Dahl

… og helt sikkert flere som jeg ikke vet om, men som du gjerne må lenke til i kommentarfeltet!

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Har du sagt fra til en venn/venninne som drikker for mye? -- Topsy.com

  2. Pingback: ~SerendipityCat~ » Du drikker for mye!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.