Kino

11

Vi hadde en liten diskusjon om kinogåing her i går ettermiddag. Manden og hans lille prinsesse var på kino og så «Up» på lørdag, en spennende opplevelse siden det var en 3D-film.

Men ellers blir det lite kinogåing på oss, av flere årsaker: Det koster mye tid og energi å komme seg ut for meg, det er ofte veldig høyt lydnivå på filmene, å sitte to timer «fastlåst» i samme stol uten å kunne strekke så mye på seg, ta en pause etc. er ikke like tiltalende som å se en film hjemme.

Det er jo ofte filmer som frister når de kommer på kino, men i økende grad har dette blitt nedprioritert. Nå vet jeg ikke nøyaktig hva det koster å gå på kino, det varierer vel, men om jeg hadde fått muligheten til å laste ned filmen samtidig som (eller like etter) den hadde blitt sluppet på kino, så ville jeg gladelig betalt billettprisen pluss noen kroner ekstra.

Jeg vet mange som tenker som meg, blant annet Manden. Hva tenker du?

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Det hores ut som en god ide! Men de som distribuerer er vel redde for aa tape paa dette, fordi X antall personer kan se filmen som er lastet ned…

 2. I don’t know what movie prices are like in Norway, but here in San Diego, a movie for two, plus popcorn and sodas, usually costs my boyfriend and I between $30 and $40, which is generally enough to purchase 2 or 3 DVDs. That’s why, when he comes to visit, we usually go to the movies once, but watch a half dozen movies on DVD. Basically we pay a huge premium for the privilege of being able to actually go *out* to watch a movie, and we probably only see six or eight movies a year in the theater as a result. (We’re both kind of poor.)

  The movie companies are completely out of touch with reality when it comes to prices…

  «the working stiffs, the guys who have a modest home and kids who go to public schools. They make $75,000 to $100,000 a year. That’s not much to live on. I don’t have to tell you that.» — Jack Valenti, Movie Industry

  And, for the record, $75,000 is a fairly nice income in most parts of America; 75% or more of the population make less than that per year.

  As the US economy continues to collapse, I expect that either the theater prices will drop significantly, or they’ll close them entirely as they go bankrupt, and the idea of going out to watch a movie will slowly fade into history. Sad.

 3. Jeg er en kinoromantiker, og vil alltid foretrekke the silver screen fremfor min (eller andres) tv. Jeg gikk nesten aldri på kino da jeg var barn, fordi jeg kommer fra … et lite sted med dårlig kulturtilbud. Så for meg er det å kunne gå på kino fortsatt forbundet med noe litt storslagent og fantastisk 😀 Jeg har brukt lit penger på lyd&bilde, så jeg kan heller ikke påberope meg hjemmekinoanlegg. Og for meg er det ikke så interessant heller. Kino er STAS. Tv er …tv. Jeg vet mange som er enig med deg, da.

 4. @Irene
  Ja, det kan man jo skjønne. Men samtidig tror jeg de må ta inn over seg realiteten i at folk kanskje ønsker å ha valgmuligheten. Jeg tror det alltid vil finnes dem som synes film er best på kino, og vil ha den opplevelsen, men kanskje de også kunne ha utvidet markedet sitt ved å la folk kjøpe filmen hjemme?

 5. @sarahannalien
  I think the price issue is a big thing, and I also experience the same when going out for a movie – it’s not just the ticket, but it adds up. It can be a nice date, but sometimes I’m more prepared to do as you do and watch a stack of DVDs instead! I still hope that people will go out to see movies, but if I were in the movie industry I would seriously consider expanding my methods of distrubution. 🙂

 6. Altså… betale for det og kunne laste ned lovlig… er det jeg mener.

  Om de tenker at de ikke vil tjene nok på det… vel, nå er det jo sånn at mange folk laster ned allerede… gratis.. ulovlig. Måtte vel være bedre å legge til rette for at man kan få lov å laste ned nye filmer mot betaling..?!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.