Klassisk

7

Det begynte med at jeg tålte å høre musikk igjen. Jeg husker ikke nøyaktig når det skjedde, men det er en stund siden. Jeg husker likevel følelsen veldig godt – det var som et eneste stort gledessjokk å kunne høre musikk uten å bare føle at det var smertefullt bråk. Foreløpig orker jeg ikke så mye med trommer og høye gitarlyder, og jeg begynte derfor å søke etter rolig og avslappende musikk på iTunes.

Jeg har endt opp med en del samlealbum med titler som «100 best relaxing classics», «50 chillout lounge classics» og «Ultimate Spa Relaxation». Ikke særlig kjenneraktig, men passende til mitt bruk. Fordelen med det er at jeg får hørt en god del mer klassisk musikk enn før. Særlig pianostykker synes jeg er nydelig – Beethoven for eksempel.

Nå ønsker jeg meg piano igjen.

Og så er det ett stykke jeg har gått og nynnet på i snart et halvt år, men jeg kan for mitt bare liv ikke huske hvilken sang/hvilket stykke det er. Kjæresten foreslo Beethoven, men jeg har hørt gjennom utdrag av 32 pianosonater uten å finne det riktige! Det hjelper kanskje ikke å si til deg som leser at det går sånn her: «Na Na NaNaNaNaNaNaNa Na Na» heller? En dag får jeg tøffe meg til og nynne inn en liten snutt og legge ut her som musikk-quiz…. Huff…

🙂

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. Kanskje det er Chopin? Regndråpepreludiet? Chopin anbefales i alle fall. Nydelig pianomusikk!
  I går klimpret jeg på pianoet mitt for første gang på et år. Fantastisk følelse å klare å høre lyden og nyte det 🙂 Når jeg blir stor ønsker jeg meg et flygel…

 2. @Tante Grønn
  Hmm.. Chopin har også mye fint ja, kanskje det er noe der som ligger og ulmer i hjernebarken..
  Ikke sant det er en vidunderlig følelse å klare å nyte musikk igjen?! En stor opplevelse!! Så glad for å høre at du er kommet dit.
  🙂

 3. @Glama
  Jeg skal til Trondheim i slutten av måneden, og er sikker på at svaret ligger i posen min med gamle piano-noter der! 🙂 Hvis ikke lover jeg å nynne en musikk-quiz foran dere, men da får dere jo virkelig noe å le av! *Grøss*

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.