Snille, snille kommunen!

16

Siden jeg tidvis er så streng mot helsevesenet og andre vesener, så føler jeg det er fortjent å dele ut litt ros også når det skjer noe positivt! (Ikke at det noensinne kommer til å skje noe om jeg skriver eller ikke skriver om det her på bloggen, men det kjennes litt godt å ha noe gledelig å fortelle likevel.)

Det har seg nemlig sånn at noen ME-pasienter har en god effekt av B-12-vitamin-injeksjoner. Jeg ser ut til å være en av dem, selv om virkningen ikke er altfor stor, er det nok til at jeg får litt mer energi og at musklene mine holder ut litt lenger enn bare bort til postkontoret. Det er smart.

j0321156Det som ikke er smart er at sprøyter kan være litt vanskelig å sette på seg selv og derfor har jeg måttet reist til legekontoret (les: forbruke energi) for å få tatt disse.

Men så!! Så fant jeg ut at bydelen jeg bor i faktisk hadde et webskjema hvor man kunne fylle inn og søke om diverse ting, blant annet hjemmesykepleie. Og da jeg søkte om å få en sykepleier hjem til meg for å sette disse sprøytene hver 14. dag, tok det bare en ukes tid før telefonen ringte og koordinatoren fortalte at det er i orden, vi fikser!

Så i dag kom det en veldig hyggelig og veldig flink sykepleier strevende opp trappa her (ja, jeg bor fortsatt i 5. etasje uten heis), og etter å ha gitt meg «skuddet mitt» og slått av en prat kunne hun fortelle at hun kom igjen om to uker helt av seg selv og uten at jeg trengte å løfte så mye som en finger, fylle inn noe skjema, vente i telefonkø eller sende bekreftelser i tre eksemplarer.

Men ikke nok med det!! Det må da være mer vi kan hjelpe deg med, sa hun. Jepp, hun SA det. Som hjelp til å handle og bære alle posene opp de fem trappene. Som å få en fysioterapeut til å komme hjem til meg slik at jeg slapp å bruke opp kreftene på å komme meg ut, og kanskje enda flere ting som ville gjøre hverdagen lettere og sørge for at jeg kan bruke de få kreftene jeg har på å bli bedre, og ikke bare eksistere.

Jeg må ha sett litt himmelfallen ut, for hun lo.

Hun skulle snakke med koordinator for meg og så skulle de ringe for å avtale nærmere. Snille, snille kommunen! (Ikke la dette bare være en drøm nå da.)

🙂

(Illustrasjonsfoto: Microsoft Clipart Online)

Share.

About Author

16 kommentarer

 1. Og hvis noen lurer på hvorfor jeg ikke har gjort dette før, så er svaret på det at jeg rett og slett har vært for syk til å ta hånd om annet enn det aller mest nødvendige, og at jeg har lyttet mer til omgivelsenes spørsmål om «ja, når tror du at du er i jobb igjen da?» enn kroppens behov, at jeg har trodd det «gikk over snart» og at jeg derfor ikke trengte å være pasient, og at jeg har hatt mer enn nok med å orientere meg i papirbunkene til å i det hele tatt kunne forestille meg at dette var mulig. Rot i kroppen, rot i hodet og det krever enormt mye energi og koordinering å være sjuk.

 2. Jøss. Går sånt an? Betyr dette at jorden kommer til å gå under de nærmeste dagene?
  Men, så utrolig bra for deg, da! Hurra for det norske helsevesenet, de kan når de vil!

  Ragnes last blog post..Innlegg #90

 3. Huff, det er jo ille at man blir overrasket når systemet faktisk fungerer. Dette er jo sånn som det egentlig skal være! Jeg er glad for at dette gikk i orden, og at kanskje enda mer går i orden 🙂

  Tante Grønns last blog post..Grønn resept

 4. Som nettopp sjukepleiar i kommunen er det så herleg å lesa dette, for det er slik det _skal_ fungere, og det er så bra når det gjer det. Kjenner eg blir litt stolt no. (Og så er det litt typisk at når ein får tak i nokon av dei som er «på golvet» i staden for bak skrivebordet, så går det ofte lettare å ordna ting …) 😉

  Monicas last blog post..Oreokake

 5. @Ragne
  Nei, man kan jo bli overrasket? 😀 Men det virket som om de kunne stille opp med flere ting, jeg tror bare at når man er veldig sjuk så er det nærmest umulig å begynne å orientere seg og spørre og få tilbud.

 6. Jeg er så glad på dine vegne nå!

  Og så håper jeg det betyr at du orker å dra på lanseringsfesten til Avil. Jeg har lyst til å dra, men er litt engstelig for å bli en sånn veggblomst som sitter der og visner stille for meg selv før jeg slukøret lister meg ut av døren…

 7. Oj, det var fantastisk å høre! 😀 Idag fikk jeg bekreftet at jeg får starte opp igjen med B12 annenhver uke, det var ikke noe problem! Og så fikk jeg tid i varmebassenget i kommunen, Så skal se om jeg orker det eller om jeg får fysioterapi hjemme via kommunen. Ble kjempeglad for dette. Deilig med alt som bare ordner seg! Håper sykepleieren tar dette videre og ordner det hun nevnte! *Krysse fingre og tær* KleM 😀

  Bell4trixs last blog post..Hjartesmil -En blogg verdt å besøke!

 8. @Britt Åse
  Jaaa!!! Hurra!!! 😀

  @Delirium
  Du lille veggblomst, det skal du da slippe å være!! 😀 Jeg har en veldig konkret plan om å dra på den lanseringsfesten om det så betyr at jeg skal dra meg nedover etter tannkjøttet!! (Tror du vi kommer til å ha matchende neglelakk?? ;-))

  @Bell4trix
  Så flott!! Håper du får en virkning av det da, jeg skal også prøve å få tak i en hjemme-fysioterapeut, men jeg vil ha noen som er skikkelig massører og ikke noen som nøyer seg med å klemme meg litt øverst på skuldrene i et kvarters tid som enkelte fysioer jeg har prøvd…

 9. Hurra!!!
  Så utrolig flott, altså! Akkurat den delen av helse- og omsorgstilbudet, føler jeg fungerer rimelig bra. Heldigvis! Det er utrolig godt når noe fungerer, enda godt ikke dette og hører inn under NAV, for da hadde det vel bare blitt rot.

 10. @anne – moseplassen
  Vet ikke om det er fast stikker hver gang, så vidt jeg forstod det kom enten Siri eller Lise til å komme. Det spiller ikke så mye forskjell, så lenge de sender noen som er flinke og sier fra en times tid på forhånd slik at jeg helt sikkert er hjemme.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.