Gamle skatter og livsdikt

3

Jeg har fått bokhyller. Jeg rydder i gamle skatter og lar mine elskede bøker endelig få den plassen de fortjener – fremme og synlige i et hjem.

Jeg finner en Bibel. Den har vært pappas, og jeg har ikke sett den på mange, mange år. Helt fremst ligger heftet fra begravelsen hans, falmet og gult i kantene allerede. 1998, er ikke det veldig lenge siden? På to sammenbrettede ark har jeg skrevet en siste hilsen med grønn tusj, det var minnetalen jeg holdt (eller forsøker å holde, jeg aner ikke om noen klarte å høre hva jeg sa gjennom alle tårene og hikstinga).

Der finner jeg også et dikt jeg har lett etter lenge, lenge. Jeg fikk det av pappa, og det var «livsdiktet» mitt i mange år. Så mistet jeg ordene til det, men nå har jeg altså funnet det igjen.

Jeg ønsker å reise så langt

som jeg kan nå,

for der å finne gleden

i min sjel.

Og bryte alle grenser for

hvor jeg kan gå,

og føle at jeg vokser

for min del.

Jeg vil eksistere, leve, være til,

med sannhet i mitt indre

uten tvil.

Forfatteren er visstnok en «Doris Warshag» har jeg skrevet på baksiden, men mer vet jeg ikke.

Jeg husker at bror og jeg var helt enige i hva det skulle stå som vår siste hilsen på kransen: «May the Force be with you». Den er der ennå, Kraften.

Gamle skatter gitt, det kan bli klump i halsen av sånt! *kremt*

Ha en gledelig helg dere som leser, husk at det viktigste er hverandre på høytidsdager, ikke om kaka blir skjeiv eller om du glemmer å pusse absolutt alt sølvtøyet… Smil til de du er glad i. <3

Share.

About Author

3 kommentarer

 1. Så koseleg å finne att slike ting som ein trudde ein hadde mista! Eg ynskjer deg og dine ein fin 17. mai, og ikkje minst lykke til med nye bokhyller. Det er deilig! Problemet er berre at når ein har fylt dei opp finn ein nye stablar rundt omkring som ikkje har fått plass, og kva skal ein gjere med dei? Eg kjenner ingen som ha meir plass igjen i bokhyllene sine… 😉

  Alt godts last blog post..Kjøleskapslogistikkutfordringar

 2. @Alt godt
  Nå begynner det allerede å fylles opp her, og jeg har hinta frempå til Manden om at det blir nok ikke de _siste_ bokhyllene vi kjøper 😉 (Det han ikke vet er jo at jeg allerede har bestilt én ekstra til barnerommet – jeg har jo flere KASSER med spennende bøker for voksne, barn og ungdom i kjelleren!)

  Og riktig flott 17.mai til deg og dine også, måtte sola skinne og smilene glitre om kapp med bunadssølvet!!

 3. Fint å lese akkurat nå…

  Tror aldri jeg kommer til å klare å holde en siste tale til min far når den dag kommer. Men jeg vil, jeg vil..

  Håper 17.mai har vært fin!! Og kom med ei tilbakemelding når du har prøvd sjampanjen, da. 🙂

  Ulmes last blog post..Intet varer evig…

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.