Presedens

18

presedens (av lat. praecedere, gå forut), avgjørelse som ved et senere tilfelle av lignende art blir påberopt el. anvendt som norm for bedømmelse el. avgjørelse. Både i rettsvesenet (jf. prejudikat) og i den off. forvaltning legges til dels stor vekt på p. (Caplex)

Jeg rydder. Søndagsrydder. Soverom og bad. Vasker klær og rydder ut og inn av oppvaskmaskina. Feier kjøkkengulvet, tømmer slumper av gamle kaffekopper.

Jeg spør min kjære: «Du, kan du ikke ta vekk kofferten og de greiene dine nå?»

Og får til svar: «Nei, jeg gidder ikke akkurat nå, jeg skal spille Conan.»

Og jeg er så glad for at du svarer det min kjære!! Jeg er så glad for at du kan si at du ikke gidder, og bare gå og sette deg foran PCen igjen uten at noen blir sur!

For neste gang jeg er sliten og lei og vil sitte med blogginga mi eller boka mi og du spør meg om å hjelpe til med noe, fordi det er akkurat da det skal gjøres, så vit at om jeg sier «Nei, jeg gidder ikke akkurat nå, jeg skal blogge», så har vi en presedens på dette slik at jeg faktisk får sitte i fred uten at det blir sur stemning og vel vitende om at du bare gjør det selv!!

Det er så deilig å vite!!!!

😉


Share.

About Author

18 kommentarer

 1. Jeg blir imponert over at du klarte å holde fasaden (hvis jeg har forstått det riktig), da det må ha boblet litt innvendig. Håper ellers vi får en oppdatering på hvordan dette går, når situasjonen snus og presedensen testes 🙂

  Vivis last blog post..Tightsmannen og jeg!

  • Jeg skal love deg at jeg skal få brukt denne situasjonen en dag!
   😉

   Nå skal det sies at vi kanskje ikke har verdens største ryddemani noen av oss, så jeg skal ikke påberope meg noen overlegen status her! Men morsomt kan det jo bli…

 2. Presedens er ein fin ting…. Mitt problem er at bur saman med ein levande, kvit tornado… Det kan også vere ganske slitsomt – og generere mykje dårleg samvit. Men eg jobbar med det. Å bli kvitt det dårlege samvitet, altså. 😀

  Alt godts last blog post..Tid for ein god kopp te

 3. Hehehe.
  Jeg jobber med å få mannen til å skjønne at han ikke _hjelper_ meg med husarbeidet, men skal ta sin andel… Det ar han ikke så lett for å forstå 😛 Heldigvis gidder han som regel når jeg ber han om noe, ellers hadde det gått en kule varmt tror jeg 😛

  Heidi Fleisss last blog post..Heder og ære

 4. Hallo!!

  Her kuppes debatten på feil grunnlag! Det er normalt jeg som maser på Catta om å rydde! Ikke omvendt! 😀

  Dette var sleipt gjort 😉

 5. I mine øyne er slikt rett og slett viktig. Man MÅ kunne svare nei på et ja/nei spørsmål, når de stilles. Det må ikke alltid forventes at man får det svaret man ønsker.

  I retur må ikke motparte forvente noe annet 😉

  Samuel | Confusicuss last blog post..Beautiful Agony

  • Vet du, det var faktisk noe av hovedpoenget mitt!
   Det var jo ikke akkurat sånn at jeg ville TVINGE ham til å rydde akkurat da. Ingen av oss døde eller fikk sår på sjelen av at det stod noe småtteri fremme. Og jeg ble ikke sur!!
   Helt seriøst! For min del er det ok å si at man ikke gidder akkurat da, så lenge det ikke er en stor belastning for den andre.

   Men det skal selvfølgelig gå begge veier!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.