Er det mulig!?! (Demonstrasjoner og vold i Oslo i kveld).

150

Jeg blir så sint. Jeg tar ikke parti, jeg velger ikke side, men det er jo helt klart at det burde da gå an å demonstrere uten at det tar sånn av??

Det er bare å lese i denne Dagbladet-artikkelen:

– Eldre mann slått ned av demonstranter. (Bar israelsk flagg.)
– Tåregass og pepperspray brukt mot demonstranter – ligger tjukt i Oslo sentrum i følge Dagbladet.
Kastet molotov cocktail!
– En person tok fyr!!
– Demonstranter forskanset seg ved Kirkeristen – tente på paller, kastet bl.a. jernør mot politiet.
– Demonstranter går løs på bygninger rundt den israelske ambassaden.

Jeg har selv arrangert et par-tre demonstrasjoner, men aldri noe som har utartet til vold. Heldigvis. Jeg sympatiserer ikke med folk som synes det er ok å bruke vold mot mennesker og materiell i forbindelse med en demonstrasjon ~ uansett sak.

Hvis man blir bedt om å fjerne seg, er det gjerne en grunn til det. Da gjør man det. Faktisk.

Det tjener ingen sak at demonstrasjoner utarter på denne måten!

Jeg er glad for at jeg ikke er eller skal til sentrum i dag. Ikke dra til sentrum, sier politiet.

Og ja, jeg er klar over at dette ble noe «tabloid», men jeg blir faktisk ekte og oppriktig forbannet på folk som oppfører seg på denne måten som demonstrantene gjør her!! Jeg mener, slå ned en mann fordi han bærer israelsk flagg?? Kaste brannbomber?

Share.

About Author

150 kommentarer

 1. Kva kan eg sei?
  Muslimar.

  Det seie vell det meste, det er jo ein fredeleg relgion, «ellers så drepe eg deg!».

 2. Hege Renate: Jeg kan ikke forstå hva det skal tjene til at mot-demonstrantene oppfører seg på denne måten. Jeg antar at det bare er en del bråkmakere med som ikke egentlig er SÅ interessert i sak, men mest vil lage bråk. Faktisk. Og det er så DUMT!

 3. Så er de komt her til landet også, pøbler og annet pakk.Send de tilbake der de kommer fra, ingen nåde.Jeg velger å tro att mange av disse pøblene tilhører våre nye «landsmenn». På samme flyet sørover kan også en stor del av SV representanter også settes. Vi spanderer !!!!!!!!Enveisbilett.

 4. Det virker som de som støtter Hamas skyr ingenting.

  Og disse får lov å oppholde seg i Norge?

  Det har regnet 6000 raketter i Israel. Det er nesten ingen som prater om dette.

  Kast ut bråkmakerne ut av Norge. Gjør alvor av dette. De tror de kan gjøre som de vil her i _Norge.

 5. Er vel det eneste de kan etter å ha vokst opp i Gaza, det å løse konflikter med vold er relativt vanlig blandt innvandrere. Er jo ikke så rart at folk flokker til FRP, man blir redd når man selv denne typen oppførsel på det som er paradegaten til barnetoget på 17. Mai. Heldigvis ikke like ille i andre deler av landet.

 6. Det er utrolig trist å se dette her, synes synd på dem det virkelig går utover, og håper virkelig at vi ikke får sett slike tegn når det skal holdes demonstrasjoner her, det oppnår ingenting og det er rett å slett patetiskt! Skam dere! Æreskrenkelse ovenfor oss nordmenn, blir bare sjukt når alle parter har sunket like lavt, hvordan skal dette stoppes og hvordan vil dette ende?!

 7. Nåhh

  Det er da ikke bare våre nye landsmenn som sliter med å skille mellom ytringer og vold.
  Blitz er rimmelig flinke til det også.

  Men seriøst:
  Var det virkelig noen som trodde at en demonstrasjon til støtte for Israel ikke ville ende med voldelige motdemonstrasjoner?

  Olds69

 8. Som pappa sa når han nå nettopp kom hjem fra sentrum
  «Det hørtes ut som en gjeng med ungdommer som kun var ute etter å lage bråk»

  Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, nå drar vi til sentrum og arrangerer en demonstrasjon mot demonstrasjonen. Heh.

  Ss last blog post..Toppen av latskap

 9. Jeg svarer ikke på alle kommentarer utfyllende her, det trengs ikke. Tenkte ikke å gå inn i noen debatt for/mot den ene eller den andre siden.

  Jeg er FOR at alle, uansett sak, skal få lov til å demonstrere for dette!

  Jeg er FOR at det skal være lov å holde MOTdemontrasjoner.

  Men jeg er mot ALLE former for voldsbruk i så henseende.

  Og jeg synes det er _trist_ når noen ødelegger sin sak ved å oppføre seg på denne måten.

  Kanskje er det naivt å tro at en demonstrasjon til støtte for Israel ikke ville ende med motdemonstrasjoner, men JO. Jeg ville TRODD at man holdt det på et ikke-voldelig nivå.

  Nå skal jeg se på det flotte fakkeltoget på TV!! Heldigvis mange, mange folk som klarer å holde fredelig demonstrasjon.

  🙂

 10. Stakkars oss i Norge som må leve med denne pøbelen vi har importert til Norge.

  Kast dem ut, og stopp importen nå. Ser dere ikke at det er pøble og bermen vi har fått inn i landet vårt?

  Er vel få som er overrasket over at den rasistiske og aggressive palestinabermen har null respekt for ytringsfriheten og demokratiet….. Får enda mer sympati for Israel når man ser hva de må kjempe mot

 11. Hadde ikke politiet vært der og beskyttet ytringsfriheten til Israel supporterne så hadde dette endt skikkelig ille. I etterkant av demonstrasjonen (etter at de fleste Israel supporterne hadde forlatt området), gikk det innvandrere rundt og angrep pro-Israelere der de fikk tak i dem. De knuste en glassflaske i hodet på en ung, norsk mann rett ved der jeg stod. Og de knuste ruter på politibiler og ødela andres eiendom.
  Innvandringen koster Norge mer enn det smaker.

 12. Send Jævelskapen tilbake der de kommer fra..
  De har tydligvis ingenting her å gjøre.
  Jeg var i utgangspunktet liberal av meg, men nå er grensen nådd..

 13. Reine ord for penga og befriende å lese noe som setter fokus på galskapen vi er vitne til. Ikke bare i Israel/Palestina men også fra deres venner.

  Og når man først snakker om venner: Skikkelige venner sier i fra når kompisen gjør noen galt. Når han havner i trøbbel forsøker vennen å gå i mellom partene for å unngå ytterligere skade.

  Jeg ser ikke mange venner. Derimot ser jeg vanvittig mange sauer.

  kandahars last blog post..Den grådige platebransjen

 14. Obergefreiter on

  Det er naturlig å reagere mot den uretten som er blitt begått der nede i over 60 år og som synes uendelig. De som forfekter «Israels» uhyrlige slow motion folkemord, etniske rensking, utallige likvidasjoner, barnedrap og totale maktarroganse må regne med å få en på tygga.

  Men noe godt virkemiddel er dette ikke, det svekker palestinernes sak. Så takk til dere i Blitz, SOS rasisme og andre nyttige idioter. Forbannede raashøl!

 15. Trist og redd for sosialistene on

  Hvem skal beskytte oss mot sosialistene.
  De har endelig bevist hva de er for noe. De angriper gamle mennesker med stein.
  Truer folk som er uenige med vold og drap.
  Måtte faen sjøl eller Stalin krype opp
  av kum-lokkene og ete den motbydelige
  sosialist bermen. Jeg forlanger at samfunnet beskytter borgerne mot denne jævlige og stinkene ondskapen som har vokst frem i SV, SU og «RØDT». Verden har sett hva Nazi sosialistene og kommunist sosialistene har bidratt med i forhold til fred og sam hørighet. Kan vi ikke for engangs skyld LÆRE av fortiden.
  Sosialistene lever i blandt oss, de hater oss, de hater politiet, de hater jøder, de hater brannvesenet, de hater sammfunnet. De ønsker å drepe alle som ikke er som dem.
  Gud hjelpe oss alle mot den røde ondskap.

 16. De som forfekter “Israels” uhyrlige slow motion folkemord, etniske rensking, utallige likvidasjoner, barnedrap og totale maktarroganse»

  Bytt ut ett ord med «nazistene» og les om igjen.

 17. Obergefreiter: Vi veit alle at palestinerane får ungar som lopper(kallar ikkje dei for lopper, men dei får like mange unger), det ville vert umulegt å renske gaza og vestbredden for folk uansett.

  Det er i tilleg ilitære mål Isreil prøver å treffe, det veit både du og eg, men det er nokon som velger å sjå den andre vegen.

 18. Til: Trist og redd for sosialistene

  Ikke be Gud om noe som helst, både jøder, muslimer og kristne sitter å venter på dommedag da vi alle skal bli drept av gud 😀

 19. Det jeg blir så forbanna over er at pro-israelske demonstranter ikke får demonstrere i fred, SLIK pro-palestinske demonstranter fikk! De forbannade barbarene skal alltid lage bråk! Og da snakker jeg om arabere og palestinere som kaster søppelbøtter og kaster stein, I OSLO!! Makan! Pro-israelere brenner da for søren ikke det palestinske flagget, eller bruker vold MOT pro-palestina folk, hvorfor i H***** MÅ pro-palestinere det!! Moren min og min stefar er i Oslo i kveld og jeg håper inderlig at de banker opp en jævel som brenner det israelske flagg. Å brenne flagg i norge er ulovlig, hvorfor gjør ikke politiet noe med det?! De stopper for søren ikke dem som brenner flagget! Eller er det bare jeg som ikke tror de gjør det?? Sett for mange brenne flagg og altfor få som blir straffet for det..

  Ja nå hørtes jeg veldig forbanna ut, og det er jeg. For hver gang noen vil demonstrere for Israel/jødene så blir de straffet og forsøplet på av folk som tror de har rett til å gjøre hva fankern de vil…..

  Er lov til å mene noe men må da søren meg oppføre seg ordentlig og voksent selv om andre deler sine meninger.

 20. Det finnes kun en mulighet å unngå slikt. Kast utlendingene som blir tatt rett ut av landet, om det blir hengt eller mobbet får være det samme. Samme ulla er dem fra. Det viser ikke og kommer heller aldri til å ha respekr for våre lover. Er det rart at man begynner å hate enkelte folkeslag. Man sier at hvis man er homo kan det være medfødt, folk som oppfører seg slikt ,,,,det er medfødt.

  Slik oppførsel håper jeg regjeringen slår hardt ned på og da mener jeg ikke en klask på hånden eller barnehagen (fengsel). Du bare utsetter et problem. Send dem ut !!

 21. Dessverre ja…. Det er mulig.

  Tullinger som faktisk i sin villfarelse tror de gjør noe positivt for saken de tror på.
  De gir saken «sin» et ansikt. Men hvilket ansikt?

  Og det vil alltid være de som forsvarer slikt også. Og det ser jeg jo på kommentarene dine. 😉

  McDs last blog post..Utopisk med fred i midtøsten?

 22. Ja, da var det ikke en demonstrasjon – det var bare en «frustrasjon» (tannløs vold, derfor uten politisk trykk).
  Hadde vært morsomt om det fantes intellektuelle tullinger, intellektuelle kriminelle eller forsåvidt feiginger (en gammel mann? ???)
  Utfallet av denne demonstrasjonen var like tåpelig som det første natt til 1.mai bråket for ca. 28-29 år siden, like tåpelig og uten «tenner» – hurra for norsk intellekt!

 23. Tenkte også idag for å hygge meg selv litt så skal jeg brenne det palestinske flagget. Man må jo holde seg varm om kvelden og da er det greit å bruke søppel å fyre med !

 24. Obergefreiter on

  Ja Ole, de som ser den andre veien må jo være artilleriskytterne i «IDF», de kan jo umulig bruke sikte 🙁

 25. Etter å ha sett diverse videoer av opptøyene på tv og på internett er det tydlig at det nok en gang, hovedsaklig, er våre nye landsmenn som står for bråket.

  Er det ikke snart nok med dette multikulturelle eksperimentet? Når vanlige nordmenn ikke lenger kan dra inn til Oslo sentrum fordi det ligner en krigssone er det vel på tide å kalle det hele for mislykket og sende dem hjem med enveisbillett?

 26. Det eneste som har ansvaret for at slikt skjer er regjeringen. De tar inn alt mulig av pøbler inn i vårt land,,,, dette er resultatet… Visste dem ikke dette på forhånd tro…..Hmm.

 27. Obergefreiter: Er ivertfall ikkje verre enn palestinerane som jublar og går i fakkeltåg då det var ein masaker på ein skule i Isreil.

  Når dei jubla over at ein Isrelsk person var drept av ein rakett Hamas sente.

  Slik kan eg drive på lenge, dette er enkelt og greit grunnen til at eg er for Isrei sjølv om dei har drept sivile Hamas brukar som skjold.
  Uansett var det Hamas som braut våpenkvila og Hamas som begynte å sende rakettar på Isreil.

  Med deg er det vell slik at Hamas må a den siste jøden med ein kniv igjennom hjerten før du våknar.

  Du er heilt sikkert ein palestiner eller ein innvandrer frå muslimske land.

 28. Så begynner folk virkelig å få øynene opp, for hvilken stat Isreal virkelig er og hvilke menneskesyn de har. Med Gud i hånden, kan de forlate små barn, ved siden av sin døde mor, uten at de løfter en finger for å hjelpe dem. At, de blir voldsome demonstrasjoner, mot en slik stat, er ikke så rart.

  De oppfører seg ikke bedre, en Nazi-Tyskland gjorde. Jeg trodde virkelig, at de hadde tatt lærdom av det, men det de har lært – er hvordan man skal utøve vold og forta etniske renskning – i Guds navn.

  Slipp en A-bombe over hele staten – så kanskje det endelig blir fred i Midt-Østen – engang for alle, slik at beboerne, kan begynne å leve normale liv i regionen (men, det blir vel om noen 10 år).

 29. Politiet må kunne forsvare seg ordentlig, hvorfor kan ikke det bruke skarpt ammunisjon når slikt oppstår. Det frister ikke akkuratt å være politi i Norge.. Man har ingen rett å forsvare seg.
  De må endre dette systemet. Mer intens trening / kurs slikt at det hele tiden kan bære våpen med skarpt. Norge må snart kunne ta lærdom av USA.

 30. Som sagt over kommenterer jeg ikke alt som blir sagt her.

  Men generelt vil jeg presisere at alle generaliseringer rundt temaet «slemme paletinske mot-demonstranter, send alle innvandrere ut» faller relativt på stengrunn her.

  Ingen grunn til å skjære alle over samme kam.

  Hva gjør vi med de etnisk norske ungdommene som var med i mot-demonstrasjonen i så fall? Hvor skal vi sende dem?

 31. Ja John, flott skrevet men det du sier er at hvis jeg kaster stein på deg , så vil du ikke forsvare deg tilbake?

  Man kan gå så langt historisk tilbake men dette gjelder nylige hendelser. Fint du syntes at Israel ikke kan forsvare seg mot fallende bomber… Hamas sitter faen meg blant sivile og fyrer vilt mot Israel.
  Det er klart at dem vil forsvare seg tilbake med hva dem har av utstyr. Er det vanskelig å forstå?

  Jeg støtter Israel fullt ut.Og det tror jeg mange Nordmenn snart gjør også.

  Og forresten, hvor var media oppmerksomheten da israel blir småbombet av mortars osv?

 32. Ja, seren,,,,,, kloke valg av ord. Klart våre egne må vi ta vare på .Fengsel er det eneste rette. Jeg støtter ikke de norske som har deltatt i denne volden. Det er forkastelig !

  Men hadde dette skjedd om ingen palestinere bodde her?

 33. Mange av innleggene er for ensidige, rettet i negativ retning mot palistinerne. Det virker som om det er flest FRP-velgere, som har svart på det orginale innlegget.

 34. Hei Gudsvilje, dette viser dette folkeslaget på det beste.

  John,,,, se den youtube videon,,,, kanskje du får et annet syn. Jeg hadde faktisk ikke set den før.

 35. Trist og redd for sosialistene on

  Enig med deg Trist, vi er Triste begge to, er redd denne
  demonstrasjonen i Oslo egentlig er en demonstrasjon for vise
  det norske folket hva vi har i vente kommende år. De nye landsmenn skviser «sine» konflikter inn i vår egen hovedstad. Tvinger oss til å velge side. Står klar med klubba hvis de ikke liker valget. sukk…. Det er vell bare å lære seg arabisk og begynne å lese koranen, og håpe at de ikke slår oss ihjel.
  Max Manus kan være glad han slapp å se dette.

 36. På begynnelsen av 80-tallet var det ikke nye landsmenn som sto for bråket, det var bare en masse rusete nordmenn som gikk amok og dette endte nesten i en tradisjon. En ridende politikvinne mistet livet og en person i 1.mai toget fikk sprengt av seg en tå da noen kastet dynamitt.
  Aggresjon skaper aggresjon….

 37. Politiet måtte flykte.
  Godt organiserte ungdommer.
  Lederskikkelse som dirigerte de unge voldsmennene.

  Noe sier meg at dette er grupperinger med lav terskel for utøvelse av vold.
  Uten tvil potensielle terrorister.

 38. hvorfor skal folk her til lands gå bananas også.dem sitter jo å sørger over de døde nedi der og klager over hele situasjonenen m krigen der nede og likevel klikker de her ,av alle ting send dem ned dit med brannbombene sine kan dem bruke dem der i stedet..syntes ikke situasjonen der nede skal gå utover helt uskyldige her til lands.vold avler vold….og fører ikke noe godt med seg.

 39. Max Manus, kjempet for en rettferdig sak, akkurat som palistinerne gjør nå. At noen synes at det er ok, å drepe i Guds navn, eller sympatisere med de som gjør det – for stp for deres egen regning.

  Jeg vil ikke ta noen side i denne saken, men det Israel gjør, er ikke noe bedre en Nazi-Tyskland. De setter seg selv, utenfor hele det internasjonale samfunn. Og – når de til og med angriper FN-kolonner, og dreper FN-personell. Ja, da har de virkelig lagt, Det store egget!!!

 40. Send drittblandingen av blitzere,rødt og Palestinatilhengerne ned til Gaza.
  De har jo vist at de har grunntreningen inne.
  God tur,ta gjerne med hele SV pakket også.

 41. Jeg er så enig med deg ~SerendipityCat~, jeg blir også sint.

  Men jeg blir også sint på en del av kommentarene her som tar din post til inntekt for sine meninger.

  Det er jo nettopp din post og fakkeltogene i dag skal handle om, ikke ta politisk side men vise ønske om fred.

  Da hjelper det ikke med en del av disse bastante kommentarene her, det burde dere som skriver holde dere for gode til.

  Grayladys last blog post..Himmelfarger

 42. Obergefreiter on

  Ole. Etnisk rensking av «staten Israel» f.o.m. 1948: ca. 750 000 mennesker, det kvalifiserer vel til betegnelsen.
  Renskingen ble utført av bl.a. Irgun og Stern, men det er ikke så mange som interresserer seg for disse gamle sakene eller fakta i det hele tatt?

  Folkeretten sier klart at det hverken er lov å drepe sivile
  eller svare på et brudd på Folkeretten med et annet.
  Drap på sivile er ulovlig uansett. Og det er iallfall ikke noe mer moralsk høyverdig enn å gjemme seg bak de samme sivile.

  Kill raten for denne siste perioden (etter våpenhvilen er det ny rekord) i «Israel»s favør er ca 100:1.
  Siden 1948 har den vanligvis ligget på 10:1

  Hvilket betyr at forholdsmessigheten i denne siste perioden er fullstendig ute av proporsjoner. Enda et brudd på Folkeretten.

  Saken er den at «Israel» har alt å tape på forhandlinger da de alltid vil dreie seg om at «Israel» må komme med innrømmelser. Derfor vil denne krigen vare til evig tid eller iallfall sålenge «Israel» ikke er bankerått eller mister ballegrepet på sin største sponsor.

 43. Er det virkelig ingen som skjønner at dette er en taktikk av Siv Jensen for å fremheve det brutale søppelet vi har importert til norge.

  Hun visste at hele Norge ville få se hvem som er de virkelige voldsutøverne ved denne demonstrasjonen, nemlig de palestiner vennlige.

  Vi har bare sett begynnelsen av det med mindre FRP kommer til makta.

 44. Hei

  Jeg er født her i landet. Er muslim, 32 år, legestudent. Liker ikke israel og det rene masakeret de har drevet i over 60 år.

  Deler 2 kulturer. Den Norske Delen av meg er mot all vold. Den pakistanske delen av meg er heller ingen del som vil ty til vold. Jeg ville aldri ha slått en eldre dame eller kastet stein på noen som helst, da alle har rett til å mene noe.

  Likevel, vil jeg vite, dere som sier «kast dem alle ut, bla bla», hva er min skyld i all dette?

  Ray

 45. Hvem i helvete tror de folka de er? De protesterer liksom mot krigføring i Israel, ved å lage bråk og vold i Oslo? Send dem i fengsel, det er slike som dem som er grunnen til at det er krig der nede, folk som er voldelige apekatter. Bur dem inne eller send dem ned dit! Vi ønsker ikke bråkmakere i Oslo, skal de bråke får de gjøre det sammen med likesinnede i midtøsten!

 46. Ja, nå begynner det visst å demre… debatten tar nå en positiv vending og tydeligvis er det noen som våkner …

 47. Takk obergefreiter, men jeg vil ha et skikkelig svar fra en Norsk-Israel venn som også ønsker alt sagt og demonstret på et fredlig vis.

  Kanskje

  *Ole: «Kva kan eg sei? Muslimar».
  Svar!(Hva skal det bety?) Jeg er muslim. So what?

  *SerendipityCat: » Vel, muslimer eller ei. Vi ser jo hvor mye godt religion fører til..»
  Svar:(ja, hva har jeg som er muslim gjordt deg eller dine da?)

  Kåre: «tro att mange av disse pøblene tilhører våre nye “landsmenn”. På samme flyet sørover kan også en stor del av SV representanter også settes. Vi spanderer !!!!!!!!Enveisbilett.»,
  Svar(Jeg er født her i landet, aldri laget bråk, hvor vil du sende meg hen da?)

  Rita:»Stakkars oss i Norge som må leve med denne pøbelen vi har importert til Norge.»

  Svar: Ja, stakkars meg også, som er mot all vold av all slag, men likevel må ta dritten hver eneste dag fra Nordmen som er Fy-Forbanna på folk som ligner på meg. Hva har jeg gjordt for å fortjene dette fra dem da?

  Greit å ha en fredelig diskusjon syntes jeg…

  Ray

 48. Dette er et av de mest forstemmende kommentarfeltene jeg har sett på veldig, veldig lenge.
  At SerendipityCats innlegg fører til et skred av kommentarer som oser av «pokkers utlendinger» og «kast dem ut», er bare trist.

  Hannes last blog post..Havregrøt med mening

 49. Ray: Ville bare si at jeg er glad for kommentaren din her. Det er viktig at vi klarer å være rasjonelle og ikke stemple alle som bråkmakere fordi noen er det ~ enten det gjelder muslimer, palestinere, israelere, kvinner, menn, rødhårete etc…

  Men jeg er litt enig med «Little ME»: Jeg skulle gjerne sett at politiet tauet inn så mange som mulig av de som lagde bråk, med dertil hørende etterforskning og straff/bøter. Nå ser vi jo ansiktet på ganske mange av dem klart på TV2 i alle fall, de bør jo følges opp!

 50. Obergefreiter on

  Ole. Politiet i Norge er til vanlig ikke bevæpnet av de grunner at:
  a: man ønsker ingen tilstand av Politistat.
  b: man ønsker ingen almenn eller blant kriminelle eskalering av bevæpning eller våpenbruk.

  De som føler det blir riktig å skyte på demonstrenter og motdemonstranter med skarpt får nok ingen lang karriere i norsk Politi. Men de kan sikkert verve seg i diverse dødsskvadroner i Mellomamerika, Burma eller til I»D»F f.eks.
  Der er det massevis av slikt.

  Det behøver ikke være demonstrajoner engang, det er nok at man har et litt slitt belte på stridsvogna:

  -«Hm. Hva er den kakkinga? Er det noen som hiver stein på Merkavaen vår?»
  -«Det står ei gammal dame 200 meter ute på et jorde med noen skabbete unger»
  -«Det må være dem. Mat inn en HE-PREFRAG»
  -«Sikt 20 cm under»
  -«Ild!»
  -«Den satt, Leave nothing behind! Lekkert!».

  (Fritt etter en hendelse på Vestbredden for ca 5 år siden: I»D»F bedriver «skarpskyting» på virtuelle demonstranter og dreper en bestemor med to barnebarn på et jorde).

 51. Hvordan kan noen si at de er i mot krig og vil at det skal bli fred når de selv går til voldlige angrep?
  La de voldlige demonstrantene dra til Gaza for å slåss(hvis det absolutt er det de vil)!!!

 52. Det finnes mange flere som meg, som ikke tyr til vold, som ikke brenne flag, banker eldre og kaster steiner på folk, og kan ta en fredelig diskusjon om et Team. Det har mitt land NORGE lært meg.

  Fra da jeg kan huske, ble jeg bedt om å integrere meg i det norske samfunnet. Har prøvd mitt aller beste. Hater de fra min slag som lager bråk, og har selv vært medlem av ungdom mot vold og narkotika i alle år.

  Friheten til å mene noe, og vise det på en fredelig måte er det jeg og mine har lært. Omgås ikke av bråkemakere, og liker dem mindere en dere som sier «kast dem alle ut». En ting er at de gir meg et dårlig navn, men hvis de hadde vist bedere hadde de ikke laget bråk og faen heller.

  Men mine Landsmenn,»Hvite», ser dere ikke slike som meg lenger? Kommer jeg i samme flokk? Drar ikke de av dere som mener «kast alle dem ut», «send dem med en veis bilett», det litt langt, og sårer mine følelser gang på gang selv da jeg er den som prøver å ikke gå over et rødt lys på gangfeltet?

  Er blitt lei av å bli dratt ned i en og samme Kam.

  Ray

  Ray

 53. For å ha det på det rene først som sist: Israelvennene bør ha rett til å demonstrere og si sitt uten å bli angrepet. Det er det ingen tvil om. Men at Blitzere, Autonome og kommunister får skylda for det er et fullstendig bommskudd uten sidestykke! Hva pro-Hamasfolka driver med nekter jeg faktisk å ta ansvar for, selv om jeg identifiserer meg med den Autonome bevegelsen… For N`te gang. Dette er IKKE en konflikt mellom Høyre og venstre!

  viljars last blog post..Salmesang

 54. Obergefreiter on

  Hanne.

  news kategorien er «Troll»
  Men det er nok vanskelig for en hver å ikke Trolle litt i tider som dette 🙂

 55. Bare for å ha det klart, så tror jeg alle (iallfall meg) som sier «kast dem ut» utelukkende mener bråkmakerne! Jeg mener f.eks. også de som er 100% norske burde sendes på huet ut dit de finner likesinnede. Noen skjærer sikkert alle over en kam, men når sånne som meg iallfall sier «kast dem ut», så er det utelukkende ment på drittsekker, da vi har nok av dem fra før!

 56. ~SerendipityCat~: Takk med tanke på det siste du sa, «ikke stemple folk».

  Men når du sier «Men jeg er litt enig med “Little ME”: Jeg skulle gjerne sett at politiet tauet inn så mange som mulig av de som lagde bråk, med dertil hørende etterforskning og straff/bøter. Nå ser vi jo ansiktet på ganske mange av dem klart på TV2 i alle fall, de bør jo følges opp!»

  Trur ikke du at jeg ikke er mer en bare Litt enig med deg i det du sier?

  Eneste grunnen til at jeg skriver her, er for å fortelle alle mine landsmenn, som jeg ikke ser på noe mer Norske en meg!.

  Ja det finnes sykt mange som meg,og et veldig lite fåtall som lager F…!. Skulle nesten tru at jeg kunne ha en innvirkning på de få som faktisk lager bråk ved en prat. Men det har ikke funket i mer en 50% av tilfellene jeg har vært borte i.

  Likevel. Guys, diskuter hva dere vil, men tenk en liten tanke på «nye landsmenn» som flest er slik som meg her i landet, ihvertfall de fra den andre generasjonen.

  En annen ting er også noe jeg har lyst til å bringe frem. Jeg som en «MØRK NORDMAN» føler seg heller ikke helt trygg i OSLO, og det finnes mange eksempler på det.

  Hva kan vi fredlige mørke muslimske Nordmen, og Hvite Snille og sinte Nordmen, gjøre samme for å motarbeide dette.

  Jeg kan hente 10 til som mener det samme som meg inn i debatten her, med tanke på å diskutere noe som forebygger slik, men er det kanskje ikke en kjedelig debatt
  for de sinte og sure ?

  Det er et vidt fåtall av min slag som lager faen. Ikke noe utsette på det, Men det er også et vidt fåtall av Hvite Nordmen her som kun er her for å lage F… i debattene også.

  Hvem tjener på all dette. I hvertfall ikke Norge!…
  Tenk alltid løsnings metoder, en å kaste skit etter folk.

  RAY

 57. Sånn skal det være Ray..godt argumentert og det er selvfølgelig sånne som deg som trenges i dette landet (derimot er det faktisk mange etniske nordmenn som ikke trenges, så det er sagt). Nå er det jo desverre slik at vi som allerede er her, vi må jo sørge for at samfunnet fungerer for alle – vi har nok av plass og trenger mere folk (good for business- se på svenskene og halv pris på nybiler) men «rule of law» er nødvendig, ellers fungerer det ikke for noen. Vi må ta vare på de(t) gode og kvitte oss med de(t) onde, slik er det bare.
  Til informasjon; Jeg har selv vært innvandrer/utvandrer og bodd lenge utenfor Norge og både sett og opplevd kvaliteter i mennesker og samfunn som norsk kultur i høyeste grad burde tatt lærdom av – men desverre så ser det ikke ut til at moderne utvandring (turisme) har tatt stort mere enn neste ølkrus ad notam.
  Når jeg erfarer dårlig oppførsel fra innvandrere her i Norge, så er det jo ikke sikkert at dette er muslimer, det er jo heller ikke sikkert at det- om det var – er gode muslimer. Jeg kjenner flere med «sådant utseende» som faktisk er kristne protestanter. Så mye for bildereportasjen som beviser hva???
  Lev i fred…våre barn skal liksom arve dette

 58. Little ME.

  Jeg er enig meg deg i det å gjøre noe med problemet. Men hvor vil du da kaste en Norsk (Hvit, mørk) bråkemaker hen? Hvem vil ta imot dem med åpne armer?

  Vil dere skal vite at det er faktisk endel som meg, som prøver å motarbeide dette vi nå ser hver eneste dag.

  Jeg er i mitt hjerte Hel Norsk. Det vet jeg helt og hundre %.
  Liker ikke å se bråk og f…! Men de som lager F… burde sendes til en eller annen institusjon, som enda ikke eksisterer, med makt, hvor en kan få en holdnings forandring trur jeg…

  Det å si kast dem ut er ikke noe som tjener noen her til lands. Om man skulle begyne å kaste ut Idioter fra hvert land, så hadde dette Lille Rike Kongerike Norge blitt oversvømt av (hvite som svarte), og hva skulle man gjordt da????????? Hvilken rett har man til å kaste sitt «SKAM» over til andre land?

  RAY

  (hvite og mørke)

 59. Ray: Jeg mente IKKE kommentaren ang. det «Little me» sa som noen motsetning til det du sa. Beklager dette, det var jeg som var litt for kjapp til å skrive. Det skulle ikke være noen motsetning der.

  Jeg er helt enig i det du sier, og synes det er kjempeflott at du tar deg tid til å komme med ditt syn også!

  🙂

 60. Ola og Kari Nordmann:»FREE NORWAY FROM THE VIOLENT ISLAMIC OCCUPANTS !»

  Hei, du mener ikke innerst inne det du skrev der.
  Er du åpen for en debatt?

  RAY

 61. Jeg blir ikke overrasket om FRP blir valgt og jeg kan forstå at norske utenforstående utvikler et hat eller stor mistro til innvandrere og muslimer. Nemlig hva jeg føler.

  Ray: Du er født og oppvokst i Norge, sier du? Hva er det du vil frem til da? Du er mest sannsynlig litt mørkere ut i huden, du er en muslim, men jeg tviler på at du er en ekstremist. Snille muslimer finnes, men synes du at det bør aksepteres at slikt skjer? Du føler kanskje at du blir dratt under samme kam, men du sier samtidig at du har prøvd å intergrere deg i det norske samfunnet. Jeg tviler ikke på at du har gjort det bra, og det er nok lettere for deg som er født her i Norge.

  Alikevel ville jeg ikke vist noe empati for noen jeg inviterte inn i mitt hus og tok seg til rette og slo i stykker mine eiendeler.

 62. Hei RAY. Jeg er nok en av dem som sa «send dem alle ut». Med dem, mener jeg de som bare vil ty til bråk, og ikke la andre ha sine meninger. Deg, har jeg ingenting imot. Jeg er selv jøde/Israeler, og jeg har ingenting imot muslimer generelt -det skal du vite. Jeg tror at Islam egentlig er en fredlig religion, problemet er de som bruker denne religionen for å få makt over andre. Jeg sier ikke at min egen religion er perfekt, for egentlig er ingen religioner perfekte. Men det er fortsatt min religion, og du har din religion 🙂 Jeg har heller ingenting imot at du ikke liker Israel. Det får være din personlige mening. Jeg sympatiserer med sivlie palestinere som er under Hamas’s makt og som vil ha fred og frie meninger. Jeg håper de en dag blir frie, og at den dagen kommer snart. Derfor støtter jeg Israels krig mot Hamas, og Israels krig for fred. Sant nok, de gjør kanskje ikke alt perfekt. Men ingen krig er ‘perfekte’. Det vil alltid dø uskyldige, slik er det i all verdens krig og har alltid vært sånn.

  Dette sa jeg bare slik at du skal vite at ikke alle jøder/Israelere hater/misliker muslimer. Jeg beundrer de muslimer som faktisk ser i perspektiv og ikke roper «Utslett Israel og Jødene» bare fordi dems ledere sier det. Det blir ikke korrekt i den forstand. Jeg beundrer også de muslimer som behandler hver jøde/Israeler de ser som et nytt menneske, og ikke SOM en jøde/Israeler. Personlighet er viktig, og kommer alltid foran religion -hvertfall hos meg. Det var en palestiner en gang som spørte meg om jeg var jøde fordi jeg hadde på meg davidstjerna. «Jeg er palestiner, hva vil du gjøre med det» sier han. Nei hva skal jeg gjøre med det? Jeg gjør ingenting. Han som person er viktigere enn hva han er og hvor han hører hjemme. For alt jeg vet kan han være den snilleste personen jeg har møtt. Uheldigvis er det MANGE som ikke tenker slik som jeg tenker.

  De som ikke tenker slik er slike som bruker vold og kaster stein på andre demonstrasjoner, fordi de ANDRE har sine meninger og sin religion. De får liksom ikke «lov» til å være et fritt menneske. Og det er derfor jeg blir irritert og frustrert, og sier slikt som «send dem alle vekk».

  Dette var bare en tanke og mening jeg ville dele, for det er også viktig at folk får vite at det finnes jøder/israelere som ikke ønsker vondt til andre muslimer, SELV om de støtter Israel.

 63. Obergefreiter on

  Little me.

  Husker du at det var nettopp slik det begynte?
  De som ble oppfattet som fiender av herrefolket, de facto loven, og «Det Norske Folk» ble samlet sammen midt på natten og deportert til en, den gang, uviss skjebne?

  I stedet for å rope -«Deportér!- Deportér!» bør ropene lyde:
  -«Arrester! – Fakturér!»

  Dvs forbrytelser som vold mot medmennesker, ordensmakten og skadeverk på eiendom har vi allerede lover mot.
  Norske statsborgere eller de som av en eller annen grunn har et ikke tidsbegrenset lovlig opphold i Norge kan etter loven ikke deporteres.

  Da er vel det eneste fornuftige å benytte disse lovene vi allerede har eller er det slik at vi nå skal begynne med lover med tilbakevirkende kraft som visse politiske minoriteter ønsker?

  Arrestér og bøtelegg. Evt. fengselstraff om tilfellet er grovt nok. Alt dette hører hjemme i en domstol og ikke i en bloggdiskusjon som dette.

 64. Leif… Tusen takk for et skikkelig svar. Skulle ønske flere var som deg med en mening og litt mot til å se ting fra et perspektiv.

  Har brukt endel av kvelden her på å svare på det du lurer på
  «men synes du at det bør aksepteres at slikt skjer?»
  Svar: Absolutt overhode ikke. Syntes det burde være straff for slik tullball i Norge». Alle har rett til å mene, og vi bør alle respektere at et annet menneske kan ha en annen mening.

  Yes, der nok lettere for meg som er født i Norge. Ikke noe å tvile på det, men det er ikke lett å bli sett ned på hver eneste dag av mine hvite landsmen.Hehe, har begynt å bli meget slitsomt i legden… Er det noen form for medisin mot det 😀 ?

  Du må likevel vite at jeg deler mange verdier som deg. Når du sier «Alikevel ville jeg ikke vist noe empati for noen jeg inviterte inn i mitt hus og tok seg til rette og slo i stykker mine eiendeler.», hva sier du om jeg da sier, jeg er helt enig med deg!…?

  Cheers…

 65. «Det er viktig at vi klarer å være rasjonelle og ikke stemple alle som bråkmakere fordi noen er det ~ enten det gjelder muslimer, palestinere, israelere, kvinner, menn, rødhårete etc… »

  Nå blir det vel litt feil å sammenligne kjønn, hårfarge og tilhengere av en religiøs gruppe?

  Muslimer er kjent for å lage bråk og ty til ikke-fredelige løsninger på problemer. Det har ALDRI eksistert en konflikt
  hvor muslimer har vært inblandet hvor det IKKE har blitt utøvd vold.

 66. Bare lyst til å si noe med tank på hva jeg føler som en Mørk, Muslimsk, Nordman født her i landet.

  Tar kun et eksempel ut fra det blå på et spørsmål jeg har lurt selv på:

  Om Russland angriper imorgen, så ser du ikke meg og de fleste av mitt slag stikke av. Vi ville ha stilt opp mange, på første rad på forsvar av Norge som har gitt oss alt og er vårt land.

  Kan man da si til en som føler slik i sitt hjerte for Norge, «kast dem ut?» Dette er mitt land. Hvem ville ikke følt noe slik for sitt land?

  Bare sier, tenk litt neste gang…

  Takk…

  RAY

 67. Jeg er mot all bruk av vold mot andre personers ytringer – uansett hvor usmakelig deres meninger er.

  Men her ser vi en støttedemonstrasjon for bombing av forsvarsløse sivile. En støttedemonstrasjon for soldater som står og ser på at barn sulter ihjel mens de klynger seg til sin døde mor. Der den eneste begrunnelsen er at det står i Bibelen at Israel er Guds utvalgte folk.

  Jeg blir kvalm. På samme måte som jeg ville blitt kvalm om noen hadde demonstrert for overgrep mot barn.

  Men fortsatt…. uansett hvor umenneskelig man synes dette er… man må ikke bruke vold mot dem

 68. Ray: Du som er legestudent finner vel noe lurt som kurerer menneskehetens ignoranse? Heheh. Neida.

  Men ja, Norge er jo et land med ytringsfrihet. Men det som faktisk er litt skummelt igjen da er at mange muslimke innvandrere antakeligvis ikke ville godtatt at du hadde ytret deg, da.

  Jeg ville sagt at du antakeligvis forstod hva jeg mente, selv om det var å sette det litt på.. spissen, for å si det sånn da.

 69. Stian: Oppramsingen var kun ment som et eksempel på at uansett hvilken gruppe vi velger å generalisere blir det feil. Jeg mener ikke at kjønn og tilhengere av en religiøs gruppe kan sammenlignes nei. Vold blir som regel utøvd i de aller fleste konflikter du, enten det er muslimer involvert eller ikke. Har vel ikke vært så mange muslimer involvert i konflikten i Nord-Irland for eksempel?

 70. Stian: Er enig med det meste du sier, men likevel drar du oss muslimer igjen over en kam.

  «Muslimer er kjent for å lage bråk og ty til ikke-fredelige løsninger på problemer. Det har ALDRI eksistert en konflikt
  hvor muslimer har vært inblandet hvor det IKKE har blitt utøvd vold.»

  99% av muslimer i Norge kan jeg garantere deg ikke lager bråk.
  Hvis du leser litt muslimsk historie, så skal du se at det har vært kriger i historien vunnet av muslimer, hvor ikke et sverd har ble løftet mot noen som helst.

  Skal si hva problemet er i få setninger, for å see hvormange er enig med meg.

  All faen mellom muslimer og Kristne, i nyeretid startet for det meste opp fra ISRAEL-PALESTINA konflikten. Den av dere som har lest litt historie og fulgt med har sikkert fått dette med seg.

  Det å støtte en part er ikke noe galt. Men om man gjør det slik som i dette tilfellet, blir man ikke klokere. Eller hva?

  USA og vesten støtter Israel. Ikke alle, men de fleste.
  ASIA og endel av Africa støtter Palestina.

  Muslimene har dødd som fuler i over 60år, og dette har pågått uten noen løsning. Intens hat mot USA har blitt byggd opp i muslimer som ikke skjønner hvorfor USA støtter Israel militært og økonomisk, til det å drepe.

  Muslimene er ikke helt uten skyld heller. De som først tydde til Bråk og terrorisme var de som mistet sine familier og barn. Slike hadde ikke noe mer perspektive i livet lenger en hevn på de som tok deres familie fra dem.

  Situasjonen fikk mange komplekse puff her og der. Snart ble for noen frustrasjonen så mye at neste ble 9/11.

  Men det finnes mange sider av samme sak. Ville bare frem med at, det å se sine døde hver eneste dag, gjør vel noe med et menneske til slutt (uavhenging av om man er Kristen, muslim, hindu, etc etc..).. Trur man skal see dypere på disse tingene en jeg har sagt, en bare det å stemple muslimer bråkemakere.

  Til sist ble sympatiene fra muslimer flest sammen med palestinere, og israel fikk mye støtte fra vesten.

  Der står vi den dag idag, 60år etter det hele startet.
  Hva har det å ta noen side hjulpet noen som helst i denne saken? (ja sa innledende jeg ikke liker israel, kanskje litt galt). Alle har rett til å leve, uten trusler og hat.

  Vi må alle se lengere frem for å se hvordan å stoppe dette slik at ingen flere mister sine familier, noe som jeg vil si er roten til Hat fra muslimer… Stopper killingen, kan vi kanskje begge sider leve ved et lite ordtak.

  «Live and let live»…

 71. Hvor mange nordmenn ser du som flyr gatelangs som en flokk med aper og tenner på ting, kaster ting, slår folk, skriker…

  Man har lav intelligens hvis man tror at det faktisk løser noe.

  De er en gjeng med sauer.

 72. Ser du ikke har noen svar til meg, RAY, typisk når jeg uttrykker mine meninger om hva jeg synes om muslimer og mennesket generelt. Egentlig vet jeg ikke hva du kan svare, men hadde egentlig håpet på litt forståelse fra min side også. Å kanskje vite at du heller ikke slår alle over en kam (altså, Israel-venner og jøder). Men det skjer hver gang, at jeg uttrykker mine meninger, at muslimer aldri svarer noe tilbake. For det er muslimene jeg prøver å snakke til.

 73. Leif. :). Kanskje jeg skal sette igang med å lage noen medisiner for det. Men hva skal vi gjør for å stoppe alt dette som skjer frem til jeg finner den magiske pillen 😀 he he…

  Nei, da, bare sett meg på spissen. Jeg sitter faktisk å taster det de fleste fra den andre generasjoen som er født i Norge Føler. Så om mine egne ikke er enige med meg i at jeg ikke vil lage f…, så driter jeg og mange som meg i sånne.

  Det leif vil jeg at du skal huske for altid 😉 og ikke bare idag. Vi er egentlige ikke så forskjellige :….

  RAY

 74. RAY: 99% av muslimer i norge utøver IKKE vold?

  Hver eneste dag ser jeg i avisen at en eller annen muslim har reagert med vold i en situasjon. Det skjer alltid…

  Om det er oppvekst eller om det faktisk er hardcoded i genene vet jeg ikke… Men det er fakta…

 75. Kjære Naomi. Jeg gikk tilbake å så at jeg mistet ditt bidrag. Please give me 5min to get back to you.

  Ray

 76. Nei Stian. Det er ikke sant. Om 99% i Norge av muslimer hadde vært slik som du sier hadde det ikke vært snakk om ufredlige demonstrasjoner, men full borger krig…

  Jeg sendte engang et brev til VG, med hvorfor kun negativt blitt tatt opp i avisa, og ikke det positive bidrag fra Muslimer. Fikk et triksete svar. Men skjøte fort at han mente

  «DET SELGER». Hva skal man si til slik media. Kan man ikke holde det balansert da. Okay, vis ikke bare idiotene, men også vi som er meg på å bygge dette rike videre…

  Lei meg for at vi har et slik blide her til lands Stian.
  Om jeg kunne, hadde jeg gjærne gjordt det jeg kan for å stoppe slike tullinger selv. Men hvilken rett har jeg til det fra den Norske stat?

  Ray

 77. Nei, og med all respekt, Ray, det kan kanskje være fordi at vi er oppvokst i samme land. 🙂

  Du misforstod litt, forresten. Setter ikke deg på spissen, hehehe. Det var

 78. Stian Says:
  «January 8th, 2009 at 22:21
  Hvor mange nordmenn ser du som flyr gatelangs som en flokk med aper og tenner på ting, kaster ting, slår folk, skriker…
  Man har lav intelligens hvis man tror at det faktisk løser noe.
  De er en gjeng med sauer.»

  Enig med deg. Jeg er også en Nordman, husk det.
  Men hvilken konflikt er Norge involvert i da, slik at vi må oppføre oss slik som du sa. «Aper»..?

 79. eksemplet mitt. : )

  Svarte, jeg klarte å trykke på den knappen nedenfor før jeg var ferdig med innlegget mitt.

  Og for å korrigere litt, er det ikke andre generasjon innvandrer du mener? : )

 80. Naomi. Ditt første eller andre post var litt sint. Men din lagere post viser meg kun at heller ikke du er så forskjellig fra meg. Jeg hater ikke iraeal innerst inne. Men jeg liker heller ikke å se muslimer dø som fluer i palestina hver eneste dag. Alle er vi mennesker. Kanskje det å ta en side er helt feil. Den eneste siden du og meg bør ta for å løse dette er ved å ta hverandre i hendene og prøve å fortelle våre nermeste at «de er mennesker de også». Kanskje en holdnings forandring er det vi trenger alle sammen.

  Men du, du skal vite en ting. Jeg er litt «tatt på ….» av å se at du også faktisk mener det samme som meg, og kun ønsker fred. Har aldeles ikke noe mot slike som deg. Og hvorfor skulle en «Normal» muslim ha noe mot deg, da du kun ønsker fred selv slik som du sier…..

  Jeg føler jo innerst inne selv at Jøder som alle andre mennesker har rett til sin stat og leve i fred. Men hva har da skylda i all dette? Kanskje ingen vits i å peke fingern mot andre.

  Som en vis man sa. Om du vil forandre verden, så sett igang med deg selv. Liker dette utsagnet veldig mye… Mye rett i det.

  NAOMI..
  Cheers….

  ;D

 81. Leif Says:
  «Nei, og med all respekt, Ray, det kan kanskje være fordi at vi er oppvokst i samme land. 🙂
  Du misforstod litt, forresten. Setter ikke deg på spissen, hehehe.»

  He he, å jassååå SOO DO TOLLE ME MAI?
  Det er nok fordi vi er Vokst opp i samme land ja. Men min mor og far som ikke er det, er heller ingen tilhengere av vold og F…! 😀

  Ray

 82. Vel, til dere som ønsker å kaste alle ut av landet.
  Eneste problemet er at mange av disse er 2. generasjonsinnvandrere. dermed 100% norske.
  så det går ikke ann.

 83. Morten: Jeg vil tro at største delen av de som vandaliserer Oslos gater akkurat nå er nye innvandrere som har opplevd ting som gjør at de reagerer som ignorante idioter.

 84. Historien fra dagbladet beviser kun en ting.
  Ikke alle mørke muslimer har hjerte til å knuse, henge, ødelegge og banke eldre selv om vi fortsatt har forskjellige meninger. Er faen meg stolt av disse 2 gutta som redda denne mannen.. Fy f… så bra…. 😀

 85. Kenneth:
  «Hadde sitasjonen i midtøsten vært den samme om vi ikke hadde religion?»

  Nei! Du vet all form for forskjellighet og fremmedfrykt for det meste kommer av kommunikasjonssvikt. Derfor er det for oss som er Nye landsmen meget viktig å integrere oss mer i det Norske samf. Men det er like viktig for Nordmen å la oss integrere å bli kjent med dere.

  Om du velger å stikke av da jeg rekker deg og de som ligner deg hånden min, og bråkemakerne fra mitt bakgrunn får tak i meg og fortalt meg » ser du, hva var vitsen med å prøve, de liker oss ikke engang».

  Da kommer vi ikke langt….

 86. Ray, du har rett, vi er egentlig ikke så forskjellige. Problemet er at mange muslimer, OG jøder ikke ønsker å ta hverandre i hendene. Det vil si at de heller ikke ønsker fred med hverandre. Hvis vi vil forandre verden må vi bare begynne med oss selv. Det har jeg gjort iallefall. Jeg har flere muslimske venner, min beste er faktisk muslim. Jeg liker hennes fmailie, hun liker min. Og familien liker hverandre. Slik skal det være!

  Mange er altfor opptatte av fortiden. De ser hele tiden tilbake på ting som har skjedd, og hvorfor. Istedenfor burde vi alle se fremover, på hva som skal skje, og hvordan vi kan evt forandre på ting. Det er dumt (men til tider også smart) og bare se tilbake. Man må heller lære av sine feil enn å straffe andre for feil man selv har begått. Man skal heller ikke være redd for å si det man selv mener. Og der er det mange som er redde.

  Jeg vil tørre å påstå at mange unge mennesker (tenåringer) egentlig ikke har en mening, men de velger å følge andres meninger. Derfor gjør mange av dem dumme ting. Som slik i Oslo idag. De vet selv det er dumt å kaste stein og det som er, men gjør det fordi dems venner gjør det. Uheldigvis er det slik hat også begynner. Har man en annen mening er man straks «ute av gjengen».

  Takk for at du svarte Ray 🙂

 87. Kenneth:
  “Hadde sitasjonen i midtøsten vært den samme om vi ikke hadde religion?”

  Ray:
  «Nei! Du vet all form for forskjellighet og fremmedfrykt for det meste kommer av kommunikasjonssvikt. »

  Jeg vil nok tro at vi mennesker til en viss grad også er redde for religion, eller redde for fremmedspråkelige land. Det skyldes jo også akkurat det Ray sier. Vi er dårlige på å kommunisere med hverandre!

 88. Moren til Ulf Tore on

  Jeg vil ta avstand fra disse » muslimene «.

  Jeg er en troende muslim såklart, men jeg synes heller ikke det disse ungdommene gjør er riktig, men det som skjer i Oslo idag er ikke noe.. iforhold til større land altså..
  🙂

 89. Naomi. Det var et super post fra deg. Og det aller siste du sa «Har man en annen mening er man straks “ute av gjengen”, er 101% rett.

  Akkurat nå er jeg igjen litt stressa for hva Nordmen som ikke skjønner at det finnes folk som meg, og som disse 2 gutta som reddet den stakkars mannen fra disse tullinga vil mene om det hele da det er overstått.

  Bråk på demonstrasjon er en ting, akkurat nå knuses mye over hele Oslo. Jeg må bare beklage som f… for mine fra det 1% som driver med tullball. Sant nok vet de ikke lenger hva de driver med. De trur nok det er kult å ramponere noe.

  Om de hadde bare vist ringvirkningene av dette den dag imorgen. Kanskje ikke lett å appelere nå som alle er så tent, men tru meg det finnes mange flere av meg en de som lager F i oslo idag..

  Naomi. Det var fint å høre vi ikke er så forskjellige. Jeg har jødiske venner i min klasse. Det tok litt tid «fremmedfrykt» men George var en artig grei kar han, Fra Israel. Der er andre i min klasse også fra Israel som er helt Okay… Vil bare at du skal vite det…

 90. Jeg mener å se likheter mellom slike opptøyer som oppsto i Oslo i kveld, og fotballens «casuals»-kultur. Såkalte casuals har ofte ikke særlig ekte tilhørighet til laget sitt, de bare benytter rammen rundt kampene for å få slåss og bråke. Likedan tror jeg mange av «demonstrantene» ikveld bare utnyttet muligheten til å lage kvalm under påskudd av å ha en sak de brenner for.

  Silkehanskene må kastes, det må bygges et skikkelig kaldt og kjipt fengsel på Svalbard hvor disse sendes inntil de vet å oppføre seg.

 91. Hei, KennethK.

  Jeg vet at Nordmen idag er tente. Jeg føler akkurat den samme frustrasjonen som mange. Skulle dratt ned til byen, og banka d… ut av noen av disse tullinga selv som gir oss som er fredelige muslimer et dårlig navn her i landet.. Men det å gjøre noe slik for meg er igjen å ty til vold.

  Hva skal en som meg, som føler som deg egentlig gjøre?

 92. Jan Thomas, send regningen til SV. De er så glad i å importere. De er så glad i flerkulturelle samfunn.

  Hadde ikke politiet vært der og beskyttet ytringsfriheten til Israel supporterne så hadde dette endt skikkelig ille. I etterkant av demonstrasjonen (etter at de fleste Israel supporterne hadde forlatt området), gikk det innvandrere rundt og angrep pro-Israelere der de fikk tak i dem. De knuste en glassflaske i hodet på en ung, norsk mann rett ved der jeg stod. Og de knuste ruter på politibiler og ødela andres eiendom.

  Innvandringen koster Norge mer enn det smaker.
  Synd at debatten på Dagbladets nettsider ble stengt, men de tåler ikke at folk påpeker innvandrernes elendige oppførsel og mangel på respekt for det norske samfunnet

  SÅ HVA KAN VI VENTE I NORGE?

  Dette er en ønsket utvikling, det er vel det noen har jobbet for, nemlig at Norge blir flerkulturell (det sier politikerne).

  I løpet av to uker har jihadister ropt allah akbahu samtidig mens de har angrepet norsk politi og norske sivilister, akkurat slik vi ser det i alle land hvor muslimene utgjør en viss andel av befolkningen.

  Nå er vi endelig flerkulturell og kan bare vente på nye tusenvis av importerte krigere.

  Og til valget i 2009 kommer velgerne til å glemme alt igjen, det blir ikke store endringene i politikken etter 2009 for politikerne er stort sett enige om hva de mener er ønskelig for Norge.

  HURRA FOR NORGE SOM ENDELIG ER BLITT FLERKULTURELL

 93. Trodde ikke jeg skulle se dette så tidlig som i 2008 i Norge. Regnet med at dette ville skje rundt 2020. Men ting skjer tidligere enn ventet.

  Jaja, Svenskene er ferdige. De har mistet landet sitt.
  Nå er det oss!

  Hurra for alle blåøyde idioter som var så snille og vennlige.

  La oss ta imot større flokker inn. Så skjer ting fortere.

 94. kjære rita. Det er jo ikke all av oss som vil lage full f…’s fest her i landet. Leste at det er nok en mengde på 300-400 som står for all faen. Uheldigvis har politiet også funnet folk fra Young-guns og B-gjengen blandet dem.

  Hvor mange er egentlig 400 ut av over 100000 invandrere. Jeg sier 100000, da minst 50000 er fra mitt folkeslag Pakistan som 95% er muslimer. teller man med resten, er det nok også langt langt over 100.000 muslimer i Norge (noen som vet det rette tallet?).

  Norge burde ha satt inn Militæret idag for å få tak i disse gutta spør du meg. Hadde vi fått dem i buret, hadde kanskje hele det norske samfunnet tjent på det, samt fått et mye bedere syn på invandring…

  MVH

  Ray

 95. Leif:

  Jan Mayen, da. Noe må vi bruke det området til.

  Ray:

  Siden du er en del av den muslimske kulturen i landet, er det jo flott at du avstår fra å bli for heit i toppen ved slike anledninger, slik er du jo en god ambassadør for de norske muslimene. Kanskje det du best kan gjøre er å påvirke dine litt mer agressive meningsfeller på en like positiv måte, «innenfra»?

 96. Takk Siv for din kamp for vårt land.

  Takk Siv for at du er en så modig kvinne. Vi er mange som takker for din innsats.

  Som du sier, vår ytringsfrihet er truet. Svært truet. Det er ikke lengre trygt i Norge å si hva man vil.

  Det er en trist dag for Norge.

 97. Kennethk.

  De med litt vett i pappen av normale muslimer som er født i landet her, og ikke er importert rett fra kringen er det ikke mange som lager bråk av. Men likevel det du sier har jeg alt prøvd.

  Erfaringen min er: Det funker bra på andre generasjons fødte, i Norge.

  Funker dårlig på de som brenner for en sak som palestinere og israelere, med samme taktikk…

  Hmmmmm…

 98. hm, jeg vet ikke helt hva jeg skal svære på, men militæret burde vært satt inn. De burde tatt disse 600 menneskene og sendt dem rett ut av landet,. og de som var ekte nordmenn og som bråket burde vært sendt på straffearbeid ute på en øy de neste 40 år.

  selvfølgelig finnes det snille gode innvandrere.,men hvordan plukke de ut av den store mengden? Se på voldstatistikkene. Skremmende!

 99. Jeg beklager hvis du føler deg truffet av min kommentar, hvis du er utlending, Ray. Du er helt sikkert en kjernekar. Men problemene som du ser er store. Og hvis du er innvandrer må du selv jobbe for å stoppe denne volden blandt dine egne. Jeg har selv venner som er utlendinger som jeg kjenner godt. Og de er kjempegreie og fredelige. Men dette handler ikke om dem! Dette handler om alle som bråker i vårt land.

 100. Rita, omfanget av problemet er kanskje litt for stort for en norskfødt muslim. Synes du belaster Ray for volden som foregår i Oslo..

 101. Rita.. takk for ditt svar. Det landet du kaller ditt ser jeg også på som mitt. Det jobbes aktivt med å få yngre generasjonen av utlendinger til å komme seg unna disse bråkemakerne i mange mosker idag. Tru meg eller ikke, min far driver en i follo, og tar seg tid til det så ofte han kan, slik at de har flere tilbud, en å slå seg sammen med tullinger fra bråkemaker miljøet.

  Jeg vet ikke hva definisjonen på en utlending er lenger jeg Rita, da jeg er født i Norge, og alltid har følt meg NORSK. Og blandt de som jeg kaller mine egene, er det ikke en eneste en som lager bråk. De fleste har en utdanning men ikke nødvendigvis en jobb tilbud.

  Jeg deler også ditt syn på få unna bråkemakerne, men mange av dem er Norske statsborgere idag, og om noen sender dem ut av landet, så er det ingen andre land i hele verden som vil ta dem i mot, da det er søppla vår, slik som vi ikke ville ha tatt imot bråkemakere fra andre land :D, hehe…

  Kanskje er det på tide at flere som meg kommer ut av hjem og gård, for nettopp det å, ta i et skikkelig tak. Men for det kommer vi til å trenge Nordmens støtte og ikke minst Tolmodighet.

  Jeg ser gang på gang at Nordmen er lei dette hele, og jeg skjønner det godt. (er selv Nordman).

  Jeg har lenge hatt lyst til å få gjordt noe med dette. Har gått og lurt på hva. Innlegg i avisene mot bråkemarkerne? Støtte sider blandt utlendinger og noen form for institusjon som sirkulerer blandt unge bråkemaker utlendinger og gir dem tilbud av forskjellige slag..

  Må tenke på dette ja, da det begyner å haste litt.
  Men hva…

  forslag?

  RAY

 102. La meg heller spørre slik.

  Hva vil en inteligent Nordman ha sagt til meg med mitt bakgrunn som det finnes tusener av. Hva kunne vi ha fått gjordt slik at det hele begyner å gå andre veien?

  Dere må også vite at det finnes endel Utlending idag i Norge som faktisk støtter FRP’s politikk i det å ikke importere utlendinger fra krigs herjede land, kun fordi det vil ta dem minst en generasjon før de blir mer vestlige, og det er tid vi som andregenerasjonen i Norge føler vi ikke har.

  Jeg deler ikke FRP’s eller disse utlendingene’s syn, da jeg føler det ikke ikke det som vil hjelpe i lengden likevel. Noen må ta i et tak. Jeg stiller gjærne opp, men vil trenge Nordmens støtte gjennom hele den sak..

  Ray

 103. Christian W. Nyman on

  Vold er ikke bra, det er nå en sak. Men at noen blir opprørt og fly forbannet av å se barn, ja BARN faktisk bli sprengt i fillebiter og lemlestet for livet skaper faktisk sinne i folk og dette sinne kommer ut en dag. Ikke pent å se nei, men når så groteske handlinger får lov å uhindret skje som i Gaza siste tiden er det lov å bli forbannet.
  Om politiet hadde vært smartere ikveld så hadde de sagt nei til Pro Israel demoen og heller flyttet den noen dager etterpå. Det er faktisk slik at man søker om en demo og i dette tilfelle var det vel ikke så stor tvil om at kom til å bli bråk var det vel?
  Til folk som snakker om å sende hjem være nye pøbel landsmenn dit de kommer fra, har jeg bare en ting å si, smårasistisk prat er ikke så veldig intelligent heller.
  Sånne voldelige demoer kunne vært 100% unngått hvis det ikke var mulig å drive folkemord også. Prøv å ikke se alt svart og hvit, det finnes faktisk gråtoner og farger også.
  Fred til alle.

 104. Vil Nordmen virkelig vite hva andregenerasjon’s muslimer egentlig mener om denne hendelsen, så kan dere ta en titt på det pakistanske forumet i Norge her:

  http://www.desi.no/forum/forum_posts.asp?TID=709&PN=1

  Vil trygt si 95% er Pakistanere og indere.
  Beviser ytterligere bare at de fleste av oss ikke ønsker å ty til vold.

  Sorry, admin, vil ikke lede folk vekk herfra. Men vil at Nordmen skal vite hva andregenerasjons Nye landsmen mener, og hvor de står i saken.

  Ray

 105. Jeg håper dere ser at det er mange som bruker sin tid online/offline for å få folk til å ikke yte vold. Der er klart det er noen som er helt på tryne her og mener tullball, men som dere ser blir det slått ned på av andre muslimer som ikke ønsker noe annet en fred i NORGE.

  Håper dere ser den veien flertallet av Nye Landsmen nå går, enn de tullingene som lager F… Håper også dette åpner noen
  øyner hos mange her..

  MVH

  RAY

 106. Shoaib,

  du har rett. Fra det jeg leser var det fjortiser som sto for dette bråket . De fleste trakk seg vekk.

 107. Jeg skjønner at folk blir sjokka over kaoset og volden, men ta å chill den litt med rasismen da. Jeg var der nede selv og sto midt i mølja litt av tiden. Og jeg kan bekrefte at ja, det var kids med diverse utenlandsk bakgrunn som sto for mesteparten av den mer ureglementære utageringen. Men hva faen sier det om folkegruppene de slekter på/tillhører? Ikke et pøkk, for de representerer et mindretall selv der. Det er som å kalle alle nordmenn pøbler på grunn av blitz.

  Dessuten, han gamle mannen som ble angrepet, han ble faktisk også hjulpet av propalestinere for å komme seg unna, så det var ikke på noe tidspunkt snakk om en stor uforståelig zombie masse.

  Skal man først begynne å kaste ut alle man synes er idioter blir man fort ensom…

  Tåregass var en litt ny opplevelse for meg, og jeg var jo forberedt på å kunne løpe bort i fra den, men så var den jo over alt. Host host og brennende, rennende øyne.

  Men jeg vil uansett skryte mye av politiet, det jeg så oppførte de seg svært organisert og profesjonelt.

  Martine Votviks last blog post..Gaza blør, hjertene våre blør, hjernen min blør…

 108. # Moren til Ulf: Tåpelig argument. Skal vi da bare la innvandringen fortsette i voksende tempo og sette oss på gjerdet og vente til anti-semittismen har vokst – slik som i Frankrike? Der angripes jøder, synagoger og deres eiendommer til stadighet av muslimske innvandrere. Eller i Belgia? Det samme er i ferd med å skje der.
  Nei, vi må gjøre noe.
  La meg generalisere og sette litt på spissen her nå:
  Vi må straffe de muslimske drittungene som ikke oppfører seg, fengsle storebrødrene deres som selger narkotika, inndra eiendommene til fedrene deres som snylter på skatten og hvitvasker narkopenger. Nekte familiegjenforening/oppholdstillatelse/trygderettigheter til de som nekter å tilpasse seg.

 109. Ohoi… her føltes det som å komme inn på et av idiotforumene til Dagbladet, men heldigvis er det mye klokt blant kommentarene her også.

  SerendipityCat: Enig i det du skriver; å ty til vold løser ingen problemer, det gjør bare alt verre. At det er mye fortvilelse kan jeg forstå, men det hjelper lite å angripe folk for det. Og brannbomber… Det er så ekstremt! Glad jeg ikke er i nærheten av sentrum for tida. Selv om jeg synes Israel oppfører seg grusomt, så frister det overhode ikke å delta i noen form for demonstrasjoner når ting tar sånn av. Det skremmer jo bort folk som ellers ville kunne demonstrert fredelig.

  Lothianes last blog post..Vinterhimmel

 110. Oi, i dette kommentarfeltet ble det mye rart, gitt. Noen bør kanskje tenke over at «Send pakket tilbake dit de kommer fra»-type holdninger kun øker konflikter.

  Standpunktene til rita over her blant annet, jeg blir så forundret over at folk virkelig kan mene slike ting.

 111. Ace: MEN er de nå utlendinger da? Er du utlending om du er født og oppvokst i Norge? Hvor skal man «kaste» dem ut hen da? Herrefred. De fleste ER jo nordmenn jo!

  vaarloeks last blog post..det brenner

 112. Til Lothiane og Vic: Ja, det har vært interessant å se dette kommentarfeltet utvikle seg gitt. Jeg har ikke hatt en sjans i havet til å følge opp alle kommentarene, men har latt alle stå. Veldig positivt at folk som Ray orket å bruke tid på dette!

  …og jeg blir forundret selv over holdningene til enkelte, men jeg mistenker at det ikke ville hjulpet om jeg sa noe…

  vaarloek Nettopp. Å «kaste ut utlendingene» blir for enkelt.

 113. Hei SerendipityCat.

  Takk takk, Ja da, alt bra idag, men det har 4 eksamer neste uke som blir litt hard… Ufff…

  Ja, enda en dag, enda en demonstrasjon.
  Uff, blir glad da dem er alle over…

  Ray

 114. Ray: Hei igjen! Tøft program for deg, du kan jo være glad du slipper alle disse demonstrasjonstogene i tillegg 😉

  Jeg synes fortsatt det er forferdelig synd med alle disse pøblene som vil lage bråk – ja, for det er jo dem jeg er sint på, ikke de som vil si sin mening gjennom demonstrasjoner.

  Selv droppa jeg å dra til sentrum i kveld, selv om jeg egentlig hadde en reservasjon til middag. Likså greit, men det er jo trist at det må være sånn.

 115. Pingback: Opptøyer og fakkeltog

 116. Ray:

  Sålenge den vanlige muslim ser på nordmenn som vantro horer og hunder uten ære som man nekter døtrene sine å være sammen med så vil aldri nordmenn se på muslimer som norske. Man kan ikke både få i pose og sekk, man må enten velge om man vil kontrollere søstrene eller døtrene sine på tradisjnelt muslimsk vis eller om man vil bli sett på som norsk. Og det er jo slett ikke rart at 99% av pøblene som gikk amok i Oslo var muslimske gutter. Foreldrene har mer enn nok med å kontrollere døtrene sine 24 timer i døgnet, så guttene får gjøre som de vil. Dette er sannheten.

 117. Christian W. Nyman on

  Skulle tro denne tråden hadde minst 50% nynazister.
  Jeg føler meg så ikkenorsk plutselig. Merkelig…

  Kanskje noen sofasittere her, som bare klager på andres innsats og slenger rasisme, kunne forklare hva en normal reaksjon på;
  MASSEDRAP og LEMLESTING av BARN skulle vært?!?

  Sende brev til SuppeTinget?:
  «Kjære Jens og Kristin, jeg er så veldig lei meg for de fæle tinge som skjer i Gaza asså, kunne ikke dere gjøre noe med det…»

  Hva skjedde etter de massive demoene mot krigen i Irak, noen som husker så langt tilbake? Krig skjedde!
  Bush uttale noe sånn som at «…han kunne ikke ta hensyn til en så liten interessegruppe…». Så ble det full sensur på det meste av tv kanaler i USA, så ingen der ihvertfall skulle få se hvor mange som faktisk gikk i demonstrasjonstog.

  Å flinke søte Siv da, som syntes det var en sånn fin idé med en liten pro Israel tale akkurat samme dag som 10.000 mennesker skulle ha demo for fred i Gaza i Oslo. For sånt provoserer ikke i det heletatt. Kunne pro Israel demoen vært flyttet noen dager etter på kanskje?

  Så skal det sies at tåregass kan skape aggresjon også, og politiet brukte ufornuftig mye. Hvis du ser på intervjuet dagbladet med politimannen som fortale om åssen de hadde det på demoen, så ville han ikke uttale seg noe særlig om tåregassbruken, fikk nesten et lite inntrykk av at han ikke var helt enig selv: http://www.dagbladet.no/2009/01/10/nyheter/opptoyer/krigen_i_gaza/israel/palestina/4314607/
  På en annen filmsnut jeg så, er det ingen store uroligheter i det heletatt og likevell bruker politiet tåregass. Smart ikkesant?

  Det er lov å begynne å tenke! Tenke masse! Det finnes mange sabla bra dokumentarer om Israel, Palestina, Gaza problematikken. Søk på video.google.com eller http://www.youtube.com.

  Slutt å stutre over hva andre gjør. Gjør det DU mener er riktig selv og gå fram med eksempel til etterfølge!

  Lykke til, alle fredsaktivister uansett hvilken vei dere går.

 118. Oj… Her ble det fart..

  Akter ikke å delta i diskusjonen, man blir jo bare trist og lei over at verden er som den er, bare si at jeg synes du er en klok og fornuftig ung pike, ~Cat. 🙂

  Ulmes last blog post..Helg!

 119. Ulme: Hehe, noen diskusjoner er det kanskje greit å bivåne litt fra sidelinja også, selv om de skjer i ens eget kommentarfelt…

  Takk for hyggelig kommentar kjære du!

  😀

 120. Pingback: ~SerendipityCat~ » Blog Archive » Mine topp-kommentatorer i januar!

 121. Pingback: ~SerendipityCat~ » Julekåring: Topp 10 kommentatorer i 2009!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.