Ditt liv beriker mitt liv

8

Du skjønner det, Aud Gjersdal, at demokratiet står neppe i fare om folk skriver om sine meninger, opplevelser og tanker på det store internettet. Heller tvert i mot. De «trivielle og lite opplysende» tekstene du refererer til Gjersdal, er med på å binde sammen folks livsverden.  De gir meg tilgang til andre menneskers liv og dialog med disse (hvis jeg vil og tør) ~ de lar meg lære noe av andres erfaringer, gjerne ispedd humor, referanser til mer «seriøse» kilder, koblinger til nyheter og den store verden og så videre.

Jeg blir ikke forvandlet til en hjernedød grønnsak som stumt lar alt det rare på internett fare inn over meg og gjennom meg og ta bolig i meg slik at det ikke er plass til andre tanker.

126117__nettet_fyll_496411c

Internettet er skummelt og uviktig for de som ikke skjønner noe av det!

(Bilde fra «En eneste deilig suppe» i BT)

Å dele og delta på denne måten, enten det er rent personlig blogg med morsomme anektoder eller teknologinyheter på NRKBeta, gir meg både tilgang til ny kunnskap (for meg) så vel som erfaringer jeg ellers ikke ville hatt. Det får meg til å reflektere mer over fenomener jeg ellers ville ha forbigått. De personlige historiene blir viktige tilskudd til nyhetene fra den store verden, og øker empatien og engasjementet heller enn utvanner det. Det inspirerer meg til å søke mer informasjon fra andre og mer «seriøse» kilder, når jeg engasjeres av noe noen har skrevet. Jeg har jublet over nye sosiale medier før, og jeg gjør det gjerne igjen.

Jeg  bruker mindre tid på TV nå enn før, og jeg bruker mer tid på å lese om fremmede menneskers liv og levned.  Ikke nødvendigvis hva de hadde til frokost, men hvordan de takler opp- og nedturer på arbeidsplassen, hvordan det oppleves å skulle bli foreldre for første gang, savnet etter den store kjærligheten. Ja, jeg leser Frk. Makeløs også.

Det beriker mitt liv.

Og det gjør meg ikke til noen dårligere borger.

Share.

About Author

8 kommentarer

  1. Hmm. Jeg skjønner hvor hun vil henn, jeg har tenkt på det selv, at det er jammen mye ubrukelig som blir sagt ute i den store veven. Men, jeg tviler sterkt på at det svekker demokratiet! Det er vel litt hva man gjør det til selv; hvis man er en hjernedød idiot, er det gjerne de sidene man besøker, og da bryr man seg vel generelt lite om demokratiet eller verden i det hele tatt. For folk flest, derimot (den normale mannen i gaten) blir vel veven brukt til å berike sitt liv med noe meningsfullt, og hvis dét svekker demokratiet, begynner jeg å tvile på demokratiets livsrett…

    Rognebærs last blog post..Innlegg #29

    • Rognebær: Åja, det er _ufattelig_ mye ubrukelig på veven. Men så er det da ufattelig mye dårlig i avisene også.. 😉 Demokratiet er forhåpentligvis ikke så skjørt at det går i filler om du og jeg leser Frøken Makeløs..

  2. Det var da en meget streng dame, det der. Mye skit på internettet er det jo, men det gjenspeiler vel kanskje at det er mye skit i verden generelt, og at det skal svekke demokratiet har jeg svært vondt for å se.

    Hihihi! det må da forresten gi en berusende følelse av makt, SCat og dere andre, -enn å være så bestemmende for demokratiets vekst eller fall!

    Britt Åses last blog post..Taliban – igjen

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.