Det er ikke greit å slå eller klapse barn!!!

5

Samma for meg hvem du er eller hvor du kommer fra, å klapse barn er ikke noen måte å oppdra barn på uansett. Vold er ingen konstruktiv del av barneoppdragelse.

Yusuf, tidligere leder i Somalisk Ungdom Lillehammer: At du eller andre mener verktøykassa di er «tom» når du ikke kan slå barna som en del av oppdragelsen er ikke akseptabelt.

I Norge ble foreldrenes rett til å refse barn opphevet i 1972. Heldigvis vil regjeringen nå også gjøre det forbudt å klapse barn.

Virker som om barneombudet er i støtet om dagen!! Bra!!

Les også: Arachne, og Kari Jaquesson (fra 2007)

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Tja… jeg er for så vidt enig, men korporlig avstraffelse har nå vært brukt i uminnelige tider, uten at det førte til fullstendig avstumpede individ uten omtanke, kjærlighet og rette verdier.

  Jeg er som sagt enig i at det er galt å slå barn, men en dask på stumpen fordi de har gjort noe galt (gjerne litt mer alvorlig enn å spise loff med sukker på i stedet for grovbrød med brunost) har vel egentlig aldri skadet en unge.

  Jeg ble ikke akkurat slått da jeg var liten, men jeg fikk et par omganger, bl.a. når jeg nesten satte fyr på huset i en av mine mer pyromane perioder – fullt forståelige, egentlig. Jeg gjorde det heller ikke igjen, ettersom det ikke var verdt ømme skinker 😀

  Poenget mitt er – det er en forskjell på å bruke trussel om ris som et oppdragelsesmiddel til daglig, og det å ha muligheten til å gi ungen en påminnelse om at det å gjøre slike dumme ting medfører straff. Det å ta i fra dagens unge TV, spill, mobil etc. fører nok til verre episoder enn å gi dem en rask omgang ris, føler jeg.

 2. Jeg er veldig uenig med deg og tror ikke at fysisk avstraffelse av barn er så uskyldig som du synes å påstå her. Blant annet tror jeg det gir barn lavere terskel for å selv bruke fysisk vold når de har opplevd det selv.

 3. Joda, men når man ser på resultatene av «fri» oppdragelse, som flyr rundt på kafeer, kjøpesentre, i andre menneskers hjem etc. og overhodet ikke eier respekt for NOE, da blir man litt oppgitt, og tenker at disse ungene egentlig skulle hatt en god omgang juling.

  Men det er gradsforskjeller. Man juler ikke opp en unge – men samtidig mener jeg at det å gi et klaps over lanken ikke gjør noen skade, men kan være med å tydeliggjøre et poeng – f.eks. at det ikke er greit å forsyne seg uten å spørre om lov først, eller at det å rive ned bordduken med alt serviset oppå heller ikke er lov.

 4. Hehe, du jeg er ofte den første til å irritere meg over uoppdragne unger, men jeg synes det er en laaang skala man kan bevege seg på før man kommer til det å klapse eller slå.

  Ja, unger trenger faste rammer, forventninger og skal ikke få oppføre seg som små ville monstre. *Grøss* Men jeg har stor tro på at det kan gjøres på en mer sivilisert måte enn ved vold!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.