Åh så luuuurt!

21

Tror du ville slitt med den planen Eckbo, du skjønner.. greia med ME er at du ikke blir uthvilt. Samma hva du gjør. Du er tvert i mot konstant utmatta. Skulle tro at begrepet «kronisk utmattelsessyndrom» ga et hint der, men dengang ei.

Men du kan godt få overta litt ME fra meg eller noen av de mange andre jeg vet om som sliter med dette altså! Skulle likt å se hvor «morsom» du blir da.

Ja, og hvis du ikke vet noe om ME og ikke vil fremstå like blåst som Eckbo, kan du jo ta deg to minutter til å lese denne infobrosjyren fra ME-foreningen. Og still gjerne spørsmål i kommentarfeltet!

Bilde: VG Helg, Lørdag 8. november 2008.

Se også: Glama

Share.

About Author

21 kommentarer

 1. Her er vi inne på diskusjonen «finnes det ting som er for alvorlige til å spøke med»?

  Jeg syns ikke Eckbo var spesielt morsom her, misforstå meg rett, men mener du at ME ikke skal spøkes med?

  Jeg selv har for lengst innsett at jeg ikke egner meg som komiker. Jeg er ALT for redd for å såre. Og det tror jeg man ikke kan tenke for mye på i den bransjen, selv om noen nok kunne ha godt av nettopp det.

  Talentet mitt er vel heller ikke tilstrekkelig, men det er et sidespor i denne sammenhengen 😉

  Hva kan man spøke med?

 2. Det er vel i grunn et godt bilde på hvor mye (les; lite) informasjon folk generelt har om denne sykdommen som rammer stadig flere. Og som er en lite grei måte å bli mer uthvilt på ja…

 3. Synline: Jeg synes man kan spøke med mye, også med ME. Men måten Eckbo prøver å spøke her synes jeg bare er negativ fordi den forsterker et uheldig bilde av ME i og med at mange (de fleste?) ME-pasienter sliter med å bli tatt på alvor og forsvare seg mot folks uvitenhet hver eneste dag.

  ME-spøk som samboeren min foreslo: Hvordan to personer med ME har sex? De tar av seg sokkene og kollapser på senga av anstrengelsen. 😉

  Neglecta: Ja, det er kunnskapsmangelen som er så trist. Mulig jeg er litt hårsår på dette området nå da, men..

  Marina: Hadde han enda bare vært morsom!!

 4. Helt enig med Serendipity her, jeg er veldig for å spøke med alvorlige ting, men da skal man minst vite definisjonen av det man spøker med først. Ikke bygge videre på en misforståelse som allerede er alt for utbredt.

  Utsagnet til Eckbo gir ikke mening i det hele tatt med mindre man går ut fra at han faktisk tror at ME er en påfunnet sykdom for folk som har lyst å slappe av litt.

  Selv har jeg aldri tatt imot økonomisk støtte på noen måte for fibroen, når jeg har «slappet av» så er det sosiallivet det har gått mest ut over, og engasjement utenfor hovedprioriteringene (som har vært skole og jobb). Jeg ser ikke akkurat hvordan diagnosen skulle hatt en fordel om den hadde vært falsk. Medlidenhet for at jeg er for syk til å være med på noe gøy er ikke akkurat å foretrekke foran å kunne være med på noe gøy…

  En liten del av meg får litt lyst å gi Eckbo ME i julegave, om han ønsker seg det så fælt. Nesten så det hadde vært kjekt om det hadde vært smittsomt, så skulle han fått en god klem av meg.

 5. ME kan absolutt spøkes med

  Jeg hadde med stor sannsynlighet syntes det var morro hvis det kom en Eckbo-figur med ME. Jeg hadde gjerne sett at det var gjort en del forarbeid så karakteren ikke kun bygget opp under myter og fordommer. Det er fullt mulig å spøke med ME selv om man unngår det.

  Min reaksjon på noe som er del av et show, program, eller der det klart fremkommer at det er en gag, blir gjerne anderledes enn på et intervjuv som her. Når jeg så at Eckbo har sagt dette ved flere anledninger når han er sliten syns jeg det bygger mer opp under fordommer enn at det er artig.

 6. Haha, vitsen til samboeren din er bra! 😉

  Det er da masse humorgreier rundt sykdommen vår, jeg husker vi hadde en runde på det inne på ME-forum for et par år siden. Jeg lo meg fillete av forslagene folk hadde. Det er en masse sjølironi ute og går, så at vi skal være for hårsåre og mene ME er for alvorlig til å spøkes med, tror jeg neppe stemmer. Men jeg ville syntes det var ille hvis noen fleipa med de som er dødssjuke. Sånn som jeg er… «mild» grad, eller hva de nå kaller det.. det tåler jeg da å fleipe med selv.

  Jeg liker Eckbo jeg, men denne her ble bare for dum. Han viser jo tydelig at han ikke aner hva ME er. Men så kan jeg også tenke meg at dette er noe han slang ut av seg som en morsomhet uten egentlig å tenke seg om først.

 7. Lothiane: Det går an å fleipe ganske intelligent med ME også, og det tror jeg faktisk folk setter pris på! 😀 Har ikke noen tro på at ME-pasienter skiller seg fra resten av befolkningen med å være ekstra hårsåre, men det er spesielt fordi man har en sykdom det generelt er lite kunnskap om rundt oss. Humor kan jo være opplysende også det, bare så dumt at Eckbo skyter helt på siden her!

 8. Mm, han treffer ikke en gang ytterkanten av blinken. Stakkars, er ikke greit å være så lite opplyst. 😉

  Men jeg liker karakterene hans. Det hadde vært moro om han innførte en med ME. 🙂

 9. Som jeg sa borte hos Glama:
  Det meste kan spøkes med, men selv en humorist må kjenne sine begrensninger. Dette var et intervjuv, ikke en sketsj. Jeg synes det var mektig ufint. Det må være lov å reagere, det må være lov å skrive om sine reaksjoner uten å bli kalt for surmaget og hårsår…

 10. Som flere har sagt her så tyder dette ganske klart på at han ikke vet hva ME er. Han ville ikke sagt det ellers.
  Og grunnen til at vi reagerer er nok fordi denne sykdommen har et «rykte» på seg for å være noe folk som ikke orker noe har. Vi blir jo sett på som late og giddesløse, og da blir sånne uttalelser så ille.
  Man ønsker seg ikke ME bare fordi man er sliten en periode og trenger å få hvilt ut!

  Og jeg synes det er bra at flere blogger om det og at vi sier meningen vår. Da er det kanskje å håpe på at andre tenker seg om før de uttaler seg en annen gang.

  Takk til dere 🙂

 11. Jeg iler til for å forsikre deg om at jeg ikke ser på deg som surmaget og hårsår, SerendipityCat. Men det tror jeg du forsto. Alle blir vi såre når andre har det morsomt på vår bekostning. Og da kanskje særlig hvis det underbygger fordommer som her.

  Jeg var ikke ute etter å forsvare Eckbos dårlige vits, det var mer et prisippielt spørsmål jeg ville ha frem. Jeg er glad for at dere med ME syns det kan spøkes med. For det tror jeg nesten man kan gjøre med alt.

  Hvis man klarer å gjøre det litt elegant.

 12. hehe…enig med alle over, det viktigste når man skal spøke med noe er jo å ha fakta slik at man tuller «riktig», spesielt med sykdom så er det liksom ikke noe morsomt om man med spøken sin sprer «usannheter».

  Men jeg lo godt av denne posten din, liksom «ååå, så luuuurt!» og så bilde av Eckbo som faktisk har lyst på ME for å hvile????? hehe…den er jo morsom da, når man vet det er feil! 😀 Er jo det at man er redd alle andre skal få feil inntrykk som gjør at man går fra å trekke på smilebåndet til å bli litt smått bekymret.

  Flott post 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.