Et minne om Soltsjenitsyn

0

Aleksandr Soltsjenitsyn døde søndag 3. august. For meg er han både et godt bokminne og musikkminne. Forfatteren (som fikk nobelprisen i 1970), skrev bøker som skildret livet i de sovjetiske gulag-leirene, og en av hans mest kjente er «En dag i Ivan Denisovitsj’ liv«.

Det er en sterk bok, en god bok, og en bok som selvfølgelig får deg til å lure på hva det er som får noen til å sperre andre inne i slike leire og behandle dem så umenneskelig.

På slutten av 90-tallet en gang (antagelig rundt 95-96, jeg husker det ikke nøyaktig), var jeg med på en musikal-oppsetning av denne boken. Det var utrolig morsomt, jeg gikk og tok sangtimer på musikkskolen i Trondheim og så skulle vi altså sette opp musikal. Det hadde jeg aldri gjort før, og ikke siden heller forsåvidt, men jeg husker det som en tid full av masse, masse positiv syngeglede, å bli kjent med nye mennesker (som jeg også hadde en morsom russefeiring med senere), og hvor spennende det var å holde forestilling.

Jeg har boka i en kasse et eller annet sted, når jeg får somlet meg til å ordne skikkelige bokhyller og får bøkene mine på plass (stakkars bøker som har ligget bortgjemt så lenge!) skal jeg lese denne igjen når jeg finner den.

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.