Jeg har spist: Nodee

5

I dag var jeg så heldig å få med meg to yndlingsmennesker på restaurant Nodee i Oslo (Middelthunsgt. 25, ved Frognerparken), en plass jeg har hatt lyst til å besøke en stund etter å ha lest anmeldelser av den.Vi var tre stykker som plukket litt forskjellig og hadde en fin opplevelse! Det er jo derfor det er så hyggelig å skrive litt skryt! 🙂

Nodee - Bilde fra hjemmesidenAtmosfære og service

Behagelig og stilfullt lokale i dempede bruntoner som ga et rolig inntrykk. Komfortable sofaer og stoler, med romslige bord. På tross av en etter hvert ganske full restaurant med flere barnefamilier, var det ingen støyforstyrrelser å snakke om, og det eneste som trakk litt ned for min del var at det var litt for kjølig fra lufteanlegget. (Men jeg er en ganske så frossenpinn altså.) Ingen spesiell utsikt å snakke om, men samtidig et behagelig lyst lokale uten for mye innsyn utenfra slik at man slipper å sitte på «utstilling».

Veldig profesjonell og god service med oppfølging av flere servitører og god informasjon om maten. Maten kom raskt på bordet, tallerkener ble fjernet raskt når vi var ferdige med å spise. Selv om de tydelig fikk mer å gjøre etter hvert, var betjeningen oppmerksom og hyggelig hele veien.

Mat

Vi valgte litt forskjellig mat, og alle ble gledelig overrasket! På Nodee kan du velge fra sushi-menyen, forskjellig asiatisk mat, ferdige menyer og de har også en egen lunsjmeny.

Til forrett spiste ble det valgt «Se Chin Tong» – en sterk Szechuan-suppe, mens jeg spiste «Nodee Tataki» som var tynne skiver av okse indrefilet med salat og en asiatisk pesto bestående av vårløk, sitrongress, soya, ingefær og lime. En deilig og lett rett med nydelig syrlighet som var en perfekt pirring av ganen!

En valgte sushi til hovedrett (kombinasjon «Tokujo»), og fikk et godt utvalg nigiri sushi og et par biter maki av sesongens råvarer, hvor blant annet kobe-biff og gåselever-sushi utmerket seg som spesielle overraskelser. Vi to andre siklet oss gjennom menyen fram til «Hak Chiu Thai Ra Ha» – grillede store kongescampi med wokede grønnsaker og kongekrabbe. Et helt riktig valg med en litt sterk saus og nydelige smaker!! Dette ble vi skikkelig godt fornøyd med, og gode og mette uten å føle seg «stappa».

Her kunne vi ikke dra uten å ha prøvd dessert, så vi valgte å dele litt. Fritert banan og ananas, samt sjokoladefondant kom på et stort brett sammen med et utvalg av frukter, iskrem, sjokolade, sirupssaus…. Og jeg tror kanskje jeg fløy noen centimeter over stolen mens dette ble fortært!! 🙂

Maten kom i rause porsjoner, og presentert på en delikat og fargerik måte.

Hovedretten min kostet ca 220 kroner, som ville vært litt i overkant for en vanlig middag for meg. Men når man tenker på kvaliteten på måltiden, servicen og atmosfæren er det ingenting å si på! Restauranten har også fått veldig god omtale generelt, blant annet av Dagbladets anmeldere. («Nodeegave»..haha, tok du den?!).

Dessertfatet!

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Jeg har vært på Nodee en gang og har ingen planer om å dra tilbake (dvs kanskje, Cat og Isk virker jo fornøyde, jeg kan ha hatt uflaks?). Muligens den kjipeste matopplevelsen jeg noensinne har hatt på et sted hvor hovedretter koster over en hundrelapp, og det sier sitt. Ikke klarte de å fikse anstendig mat til vegetarianeren vi hadde med oss heller, til tross for varsel om veggiser da vi bestilte bord. Bordet ja.. Det ventet vi tre kvarter på. Et bestilt bord.

    Måtte bare spre litt galle. beklager. :p

    Iversen’s last blog post..Monday, bloody monday 62 (med EM)

  2. Iversen » Det er jo uansett ikke noe artig å få en dårlig opplevelse når man først skal ut og kose seg! Galle eller ei 😉 Noen ganger gjør restauranter rett og slett en for dårlig jobb for gjestene sine, det er ikke til å komme fra. Andre ganger er det en dårlig match mellom gjestenes forventninger og ønsker og det konseptet restaurantene tilbyr. Det er ikke godt å si, men nesten så jeg håper at du bare hadde uflaks og at vi ikke var dem som hadde flaks hvis du skjønner! 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.