Åh nostalgi!

22

Husker du kronespillet? Det stod selvfølgelig et slikt på «nærbutikken» da jeg vokste opp, og det var stor stas å få en krone å spille med innimellom. Det var riktignok sjelden man vant, og en gang ble en av «de store ungan» tatt i å jukse! Det er veldig bra med slike minner som nesten får en til å kjenne lukta av den slitte linoleumen på den gamle butikken – husker hvordan det var før man innførte rullebånd ved kassa-apparatene, én gang var jeg kjeltring og stjal to ballonger på butikken. Jeg var fire år og la den andre under hodeputa til broren min slik at han også skulle få ballong, jeg ville jo bare være snill. Selvfølgelig ble jeg oppdaget, tror det var mitt første store møte med dårlig samvittighet da foreldrene mine lærte meg at dette var galt å gjøre, og jeg måtte gå tilbake til butikken og si unnskyld.

Nå kan du spille kronespillet på nett. Jeg kjenner at det ikke er så interessant for meg, men liker slike gode flashbacks til barndommen.

Share.

About Author

22 kommentarer

 1. Det var jo faktisk et spill som var basert på ferdigheter! Dagens spill er laget slik at det er bare en viss(fast) prosent som utbetales i gevinst.
  Få tilbake kronespillet og samtidig kronestykker med hull i. (Har sytrå selv)

 2. Jeg savner disse automatene. Eller dvs, jeg har spart noen mynter etter at de ble fjernet. Jeg skjønte meg aldri på oppfølgerne med blinkende lys og vanskelige alternativer.

  Denne automaten minner meg forresten veldig mye om ferga og sommer. Hver gang vi kjørte sørover, var det fergetur og spill. 🙂

  Miriam’s last blog post..Hårblogging

 3. Ehh…det er jo hull i kronestykkene nå Geir….så vi trenger bare å få tilbake automatene…
  Ahhhh, det hadde vært kult å spille på igjen!!

 4. Det var DÅRLEG programering !

  Når Kr slutte å sprette og ligge 10-15 grader mot å dette i hullet og plutseleg vrir seg over til å dette på andre sida !!
  Og ein får direkte skå når ein slår den i veggen og den slår tilbake og rett i venstre 3kr, som skal vere innstilt på å mota frå andre sida etter der pinnene står !!

  Nei dette var for dårleg, sjølv om eg nesten 3 dobla summen, og da er eg ikkje ferdig !!

 5. Hvis du noen gang er på besøk på «Merket» – Røde Kors sitt kurshotell på Valdressiden av Golsfjellet så kan du prøve automaten på «årntli». Åh, nostalgi!

 6. Hahaha! Var akkurat inne og svidde av noen kroner, og så ser jeg nå at du faktisk også har gjort det. Men jeg har aldri vært noen kløpper på de automatene.. Men jeg husker, når jeg var liten gutt, at en eldgammel kafe eller noe slikt hadde 10-øres-automat. 10-øren eksisterte tydeligvis ennå da.. 🙂

  Ulme’s last blog post..Ulme kjøper seg popularitet

 7. Hm, jeg spilte ikke mye på de knipsekassene, og vant sjelden, selvsagt, fordi jeg aldri fikk god nok trening. Denne nettgreia ga meg 27 kroner i gevinst..*ler*

 8. Medisterkakemonster on

  Jeg er ganske sikker på jeg vet hva som gjorde at disse automatene ble uttdødd..

  På de første generasjonene kunne man klemme inn glasset over den beste slotten og lime til ringen. Krona stoppet og datt rett ned, og maskina ble tømt i løpet av noen minutter.
  Når dette etterhvert ble rettet, fant en eller annen gluping ut at man kunne lime en sytråd til krona med superlim. Ved å klaske til ringen og dra krona med tråden kunne man jaggu tømme maskina enda fortere enn med glassklemming ved bare å jokke krona ut og inn av superslotten

 9. Jeg var en tur til Santiago i Chile og var på markedet for å myse litt på klær. Da så jeg den. Den gamle kroneautomaten. Ikke av de eldste der den samme krona som du puttet oppi ble satt i spill, men den semi-nye som hadde noen kroner gående i sirkel rundt kanten. Ved nærmere ettersyn så var det norske kroner inni også. Merkelig nok hadde de nye søramerikanske eierene revet bort klistermerket med redningsselskapet. Så for nostalgikere som har abstinenser er det bare å booke en billett til Chile så kan de spille så mye de vil.

 10. Vi har faktisk en kronesautomat hengende på veggen hjemme!! Tatt vare på den siden den ble tatt ut av drift. På vår kan man faktisk vinne hele 9 kr!!! Skal si den slår an på forspill i helgene:)

 11. Mormoren min var helt rå på kronespill.
  Jeg tror nesten det grenset til spilleavhengighet, men så vant hun ganske mye også.
  Får også assossiasjoner til fergeturer, som nevnt over her.
  Artig gjensyn, katten! 🙂

  Sorgenfri’s last blog post..Hvis du fikk bestemme…

 12. Vi har en stående nede i gangen vi. Spiller av og til på den. Det er jo enkelt og greit når man ikke mister penger uansett:)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.