Rystet

9

Ja, jeg er nok en lettrørt person, men det er lenge mellom hver gang jeg føler meg rystet. Skikkelig, innmari forbanna og skjelven med småfrysninger over hele meg fordi jeg blir så ekstremt sint og opprørt av noe jeg leser, hører om etc.

I dag har jeg lest Virrvarrs innlegg «Verre enn verst, verre enn Veum», om tilstandene ved Østfold psykiatriske sykehus sin akuttavdeling. Jeg skjønner ikke at det går an!!

Det må jo være noen blogglesere der ute som jobber i psykiatrien som kan si noe om hvordan det er mulig å behandle pasienter på denne måten!? Dere er herved utfordret.

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Huff, nå hørtes det kanskje ut som om jeg mente at de enkelte ansatte i psykiatrien personlig skal svare for alt som skjer av feilbehandlinger og dårlige tilstander. Presisering: Det var ikke sånn ment!!

  Men jeg tenker at hvis jeg hadde jobbet på et sted hvor tilstandene var så bortreiste, så ville jeg da vel ha reagert på en eller annen måte?

  Skyver man bare fra seg pasientenes reaksjoner på omgivelsene/tilstandene, feier unna motsigelser med at «han/hun er det jo noe psykiatrisk galt med, så vi kan ikke ta det på alvor»? Eller er det «greit» at det er slik rundt omkring?

 2. Jeg har hørt journalister fortelle at om en pasient i psykiatrien kontakter en avis for å fortelle om krritikkverdige forhold, så kan følgende skje:

  Etter å ha hørt vedkommnedes historie, kontakter journalisten psykiatrien (grunnet tilsvarsretten). Da sier psykykiateren at «pasienten har en diagnose», og så har pasientens troverdighet smuldret bort. Enkelt og greit for psykiatrien.

  Det er produsert haugevis av dokumentasjon på undertrykkingen av pasienter i psykiatrien. Aftenposten har hatt en psykiatridebatt gående helt siden i fjor høst.

 3. Jeg ble også innmari opprørt da jeg leste om Virrvarrs erfaringer. Det er skremmende! Og når jeg leser det Sigrun skriver her om hvordan det å ha en diagnose gjør at man ikke har troverdighet, så er det jo til å bli gal av. Vi som leser Virrvarrs blogg vet at dama er noe av det mer oppegående. Å slite psykisk betyr ikke at man er dum.

  Jeg håper noen tar tak i det, at det finnes journalister som tør se forbi en diagnose og faktisk forsøke komme til bunns i dette.

  Lothiane’s last blog post..Heteslag

 4. Ja, hvordan kan man kritisere psykiatrien uten at de henviser til at «pasienten har en diagnose»? Jeg lurer på om jeg har en jobb i gjøre her. Som tidligere bruker av psykiatrien pga en traumatisk barndom ble jeg diagnostisert som paranoid schizofren, hebefren schizofren, schizotyp personlighetsforstyrrelse, schizo-affektiv, emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse og PTSD. Til slutt ble jeg frisk – stort sett takket være at jeg sluttet med et berg av medisiner. I dag har jeg papir på at jeg er frisk. Kanskje nettopp det kan gjøre at jeg blir tatt bittelittegrann mer på alvor? Min vei til bedring står ikke akkurat i kapitlet om hvordan man blir frisk. Den står nok heller i kapitlet om hvordan man blir mye sykere. Men så feil kan de altså ta!!

 5. Ja, det er utrolig skremmende, og jeg synes det er vanskelig å vite hva man skal si når jeg hører som slikt. Uansett hva man feiler tror jeg at det å bli tatt på alvor er noe av det viktigste for å kunne bli frisk.

 6. Hele psykiatrien er fundamentalt gal, både tanken bak det og hvordan det blir praktisert. Det finnes mange tilfeller opp gjennom årene. Når man hører om alt som skjer, både gjennom media og kjente så er det defintivt det inntrykket man sitter igjen med. Det er sinnsykdommen (legene og pleierne) som styrer asylet.

  Psykiatrien har alltid blitt brukt av samfunnet til å kvitte seg med brysomme personer og slik er det fortsatt.

  Grenseløs’s last blog post..Kjent stil

 7. Grenseløs » Jeg skjønner hva du mener med at psykiatrien har blitt brukt til å kvitte seg med brysomme personer, og det skjer nok fortsatt. Men den (psykiatrien) kan jo ikke være _bare_ gal, for det er jo mange som får god og riktig hjelp også?

  Det er bare så innmari gæli og omfattende for de menneskene det gjelder når det ikke fungerer!!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.