En mann på sofaen!! Uuæææææhhh!!!

8

Jeg var bare halvveis våken og det var tidlig på morgenen 17. mai da min kjære spurte «Du skal være glad du sov tungt i natt du, vi fikk nemlig besøk!»

«Hæ?».. Jeg kunne ikke skjønne hva han mente, man går da ikke på besøk til hverandre midt på natta? «Det var vel en av kompisene dine det da, som ramla innom på vei fra byen?»

Men neida. Min kjære kunne fortelle at han hadde våknet i 5-tida av noen lyder fra stua, og han går ut for å sjekke. Der på sofaen ligger det en vilt fremmed mann og sover. Med skoene pent satt fra seg ved siden av sofaen og jakka hengt opp.

Så min kjære rister litt i mannen og klapser han litt på kinnene og skjønner at personen er rett og slett dritings, dårlig reaksjonsevne. Han ser ikke helt ut til å få med seg at han har vandret inn i feil leilighet, og kan han ikke likeså godt få ligge på denne sofaen han har funnet da? Heldigvis vet min kjære akkurat hva han skal true med: «Du skjønner det at hvis dama mi våkner og ser deg her, så får du et helvete du ikke kan tenke deg! Da ringer hun politiet og jeg tviler på at du har lyst til å sove hos dem i natt? Er det ikke kanskje likså greit at du samarbeider nå og kommer deg ut herfra?»

Neei….han mannen hadde ikke så lyst til at jeg skulle våkne…han så vel for seg et PMS-troll med ville øyne komme stormende ut av soverommet med peppersprayen klar!!!

Så han tilbød min kjære en snus som en unnskyldning for bryderiet, før han tuslet ut. (Vi regner med han var på vei til en leilighet i en annen etasje og bare bomma, får håpe at han fant tilbake til vennene sine.)

emot156.gif

Vi har altså glemt å låse inngangsdøra til leiligheten, det skal ikke gjenta seg…

Da jeg hørte alt dette om morgenen 17. mai var jeg veldig, veldig glad for at jeg har en sånn handlekraftig og sindig kjæreste – en man virkelig kan stole på at ordner opp i vanskelige situasjoner!

Heldigvis ble ikke 17.-mai preget så mye av nattens hendelser, med unntak av litt søvnmangel. Jeg kom meg i bunad, og det føles alltid litt høytidelig på en måte. Dette festantrekket som min mamma faktisk har sydd for hånd!! Enn det, hvor mange kjenner du i dag som ville hatt kunnskap og tålmodighet til å sette seg ned og sy en hel bunad?

Blå Sør-Trønderbunad

Share.

About Author

8 kommentarer

 1. Mamma. Hun har sydd masse bunader, inkludert min til konfirmasjonen, som naa er i ferd med aa erstattes av en ny som er ment for en person med voksne former 😉 Bare at hun valgte aa sy til svigerinna mi foerst, saa min bunad er utsatt et aar. Men hei, hva godtar man ikke naar svigerinna blir 30 aar? 😀

  Fin bunad though!!

  Alter Ego’s last blog post..Retro: Glimt fra utenfor allfarvei

 2. Enda godt din kjære ble premiert med en snus av sofagjesten, hihi.. Lurer på hvordan sofagjestens blogginlegg hadde blitt om han skulle ha blogget om nattens forløp, forresten!

  Fin blogg du har også. Jeg leser den jevnlig selv om jeg ikke har stukket nesen frem før nå 🙂

  Frøken Aberlour’s last blog post..teardrop on a fire of a confession

 3. Vakker dame i nydelig bunad 😀 Selv bærer jeg stolt min mors bunad som jeg har arvet – men ikke her. Bunad og 35 varmegrader er en lite fristende kombinasjon.
  Men min gode venninne sydde faktisk bunad til min datter da hun sto konfirmant for fire år siden. Det er et ufattelig håndarbeid og gjør at man bærer bunaden med enda større ærefrykt – litt stilig at det fortsatt er noe som gjøres for hånd, på «gamle måten». Ulempen er at det blir veldig dyre plagg, men med fest plagg for livet så kommer en kanksje ut på pluss siden uansett (skjønt få bruker den vel til til alle festdager!) Men bunad er ere enn ett plagg – og er flott tradisjon!

  randi’s last blog post..En bok, en side, en setning

 4. Frøken Aberlour » Velkommen Frøken A! 😀 Hyggelig å hilse på deg! Jeg leste blogger lenge før jeg begynte å kommentere og skrive selv, og nå tenker jeg ikke over at folk gjør det en gang.. Snedig!

  Egentlig håper jeg at sofamannen ikke husker så mye av «feilparkeringen» sin, det må jo kvalifisere til årets fyllenerver i så fall!

 5. randi » Ja, det er litt høytidelig å få på seg bunad synes jeg 🙂 Skjønner godt at du ikke orker bunad i varmen altså, men det er jo greit å velge klær litt etter klima da!

 6. Hehe, med mindre dere har veldig lik innredning og leilighet, tenker jeg at man kanskje bør merke at man har gått inn i feil leilis.. 🙂

  Mammaen min har sydd bunad til søstera mi og barnebarnet sitt. Hadde håpet hun kanskje ville sy en til meg også. Men det har hun visst ikke helt tid til.. 🙂 Og det kan jeg forstå.

  Ulme’s last blog post..Kjære, kjære brannmenn!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.