About Author

6 kommentarer

 1. Leste bare ingressen, og skjønte hvilken vei det bar.. 🙂 Og vi må vel bare innse det.. Men jeg tar ikke på meg større oppgave en kun å endre meg selv! Eller, forsøke å endre meg selv.. 😉

  Håper du har hatt ei fin helg og at det går rette veien for deg. 😀

  Ulme’s last blog post..Kult, mamma!

 2. Takk for referanse til bra artikkel! De fleste kvinner som har gjort karriere på menns arenaer har vel opplevd lignende situasjoner 😉 Men det som slo meg sterkest, var at hun faktisk lot de to mennene slippe unna med det. Hvis jeg hadde hatt syv anerkjente historiebøker under beltet og traff menn som ville belære meg om disse temaene, ville jeg satt dem på plass på en ikke-så-subtil måte. Det overrasker meg at en så vellykket kvinne sitter og tviler på seg selv i slike samtaler og venter til etterpå med å undersøke/le av det. Men jeg antar at det er kulturforskjeller ute og går her?

  Det er også viktig å huske på at menn ikke bare er selvhevdende overfor kvinner, men også overfor andre menn. De kan være svært konkurranseorienterte og arrogante overfor hverandre også. Andre menn lar dem imidlertid ikke dø i synden, og det burde kvinner bli flinkere til å følge opp. Jeg tror aldri menn kommer til å justere seg ned til kvinnelig beskjedenhetsnivå. Personlig ser jeg heller at kvinner får mer selvtillit og lærer å hevde seg, enn at menn skal bli mer beskjedne og sensitive.

  Så min konklusjon er: Ja, dette er en kjønnet problemstilling, men det er en av de kjønnede problemstillinger hvor kvinner må gå ta sin del av ansvaret.

  Anathema’s last blog post..Samfunnet og den sterke kvinnen – Kampusch i media

 3. Anathema » Takk for en veldig god kommentar! Du har så rett i at dette også er en problemstilling hvor en selv må ta ansvar og faktisk ikke er så beskjedne, men lærer å hevde seg selv. Ærlig og sunn selvhevdelse har jeg stor sansen for, så lenge det ikke blir «brautende» eller skrytende.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.