Påskeegget fra Tyskland

7

Jeg hadde glemt en ting jeg ville fortelle dere fra påsken! Bare en litt sånn snedig detalj som jeg kom over, og som jeg blir litt underfundig over:

img_4960.JPG

Dette er mitt gamle påskeegg, som ligger på hytta i Trondheim. Det ble vel kjøpt en gang på begynnelsen av 80-tallet. Vi feiret alltid påsken der da jeg var mindre.

Jeg satt og tok litt mimre-bilder, og da jeg studerte innsiden av egget så jeg dette:

img_4967.JPG

Ser du hva det står? (Hvis ikke kan du klikke på bildet).

«Made in German Democratic Republic » står det.

Huh, tenkte jeg, er det noe som heter det da?

Så jeg sa det inni meg en gang til, og så på tysk: Deutsche Demokratische Republik. DDR. Og akkurat da var det bare litt merkelig å tenke på at det fine, gamle påskeegget mitt er laget i DDR, i Øst-Tyskland, som ikke finnes mer.

Share.

About Author

7 kommentarer

  1. astrid » Hehe, ja ikke sant? Vi var jo ekstatiske som barn da vi fikk de enorme påskeeggene, trodde sikkert at vi skulle få hele greia fyllt av godter. Men lure mamma putta bl.a. en potetgullpose i hver, så vi spiste oss ikke i hjel på sukker…

    Hmm…jeg savner familiepåskene på hytta 🙂

  2. Tomas » Verden virket i alle fall mye enklere da man var barn 🙂 Jeg er glad for å kunne snuble over «glemte skatter» i livet som gir takknemlighet for gode minner.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.