Kromblom II

13

img_4886.JPG Si hei til Kromblom II – det nye familiemedlemmet!! «Barnet» mitt er 122 g og ca 8 cm.

Kromblom I ble kjøpt på Tropica i Trondheim ikke så lenge etter Krigen, og levde hos min mormor helt frem til februar i fjor – han rakk å bli over 60 år. Skilpadden Kromblom (Krommen) har alltid vært en del av «besteforeldre-livet», og brakt mye undring og glede. Det er ikke få venner og bekjente som nysgjerrige har fulgt med inn i stua til mormor for å se en ekte landskilpadde. Krommen lot seg løfte på og vise frem, men likte ikke at noen dro i bena hans eller kilte ham; da trakk han seg inn i skallet sitt og ble der en stund. Mange somre har han tuslet forsiktig rundt på plenen utenfor hytta og frydet seg over alt det grønne som omgav ham, og tålmodig har han sett på oss med trillrunde mørke øyne – det ville vært interessant å vite hva han tenkte.

Etter 60 år var det altså slutt for Krommen, og nå bringes tradisjoner og gleder videre til Krommen II! Jeg er allerede helt solgt, for han er utrolig søt! 🙂

Her får han servert rikelig med frisk salat og agurk, samt skilpadde-pellets – på mitt sushi-servise selvfølgelig..

Jeg har jo hørt at «katteblogging» ikke er så veldig populært, men det spørs da, om det ikke blir noe «skilpadde-blogging» fremover!! 🙂

Share.

About Author

13 kommentarer

 1. Viljar » Ja, det er favoritten!! 😀 Gleder meg til jeg kan ut i parken og plukke. Men pelletsene er viktige de også fordi de inneholder bl.a. kalk som er viktige for små skilpadde-barn å få i seg så skallet deres skal bli sterkt og fint!

 2. Nei, så gøy! Digger skilpadder. De er jo så herlig trege og bedagelige.. 🙂 Det nærmeste jeg har kommet å eie ei skilpadde, er et skall jeg fikk av morfaren min for mange år siden. Jeg trodde at skilpadder egentlig kun var «lov» for allergikere? Er det en slik som lever i 60 år dette også? Til stor glede for både barn og barnebarn.. 🙂 Grattis med skilpadde!

  ole k’s last blog post..Egentlig et dikt, som ble til påske..

 3. Du har i alle fall sørget for å ha kjæledyret ditt lenge da! 60 år – det er helt utrolig 😉 !! Og denne kan leve til 80 år – da kan den forsvare en høy pris også antar jeg, Husk å ta den med i testamentet da….

  randi’s last blog post..Death Valley

 4. Åh så fin!!!!

  Jeg ønsket meg i mange år en landskilpadde, men det ble altså undulat her. Ganske morsomt, men ikke fullt så eksotisk. Jeg ser fram til å lese skilpaddeblogging!

  🙂

  Lothiane’s last blog post..Sannheten må frem

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.