Første dag i Barcelona – WMC2008

9

11. februar 2008

Hva er det egentlig med Barcelona som gjør meg så glad? Jeg tusler ut av døra i Born, der vi har leid leilighet. Noen skritt hit, en gate ned der, og handler litt småtterier på en lokal storkiosk. To gater senere, og jeg sitter på en benk utenfor Sta. Maria del Mar og bare smiler, ser på ettermiddagshimmelen som går over til kveld, betrakter menneskene som går rundt meg og hører på byen.

streetlights.jpgJeg tenker at det rett og slett kan være gatelyktene. Ingen steder er gatelyktene så vakre som her.

På vei inn til byen i taxien i går ble jeg salig– det er nå over 4 år siden jeg kom hit første gang. Barcelona har vært den første ikke-norske byen jeg virkelig har opplevd, som noe mer enn turist. Alt blir så annerledes den dagen man står i en fremmed by og må forholde seg til postkontoret, ikke bare kan velge restauranter i hytt og pine, må finne et vaskeri, komme seg fra sted til sted uten å ha tid til å rote seg bort… Jeg kan anbefale deg flere opplevelser i Barcelona enn i Oslo, enda i alle fall.

Jeg trenger ikke messestøy, networking, Nokia-fest, lanserings-party, rosa brosjyrer eller stive smil i kveld.

Jeg trenger å knote rundt i gatene i Borne og snakke dårlig spansk med folk på butikken. Jeg trenger å bare være her med lydene og luktene og gatene jeg har sett før, men som jeg alltid ser noe nytt i.

Barcelona er vakker, og byen er min.

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. hei! Ikke det at jeg er særlig interressert i mobiltelefoni og slikt, men Barcelona høres bra ut! Her snør det helt jævlig. Jeg har meldt meg til sos1000 på tulliversitetet. kan jeg bruke deg som konsulent for semesteroppgaven?

 2. Randi: Takker! Skal love deg at jeg ikke har det fælt 😀

  Viljar: Godt valg! Jeg stiller som konsulent vettu!! Du får oppdatere meg når du nærmere deg temavalg og sånt. Er en stund siden jeg har lest noe særlig teori nå…

  Minneapolise: Det er helt sant, og det er masse pent å se her, men jeg fester meg hele tida ved disse vakre lyktestolpene.

  ole: Takk!! Barcelona er en veldig fin by å gjøre til sin!! Har du anledning kan det absolutt anbefales å få til en tur hit 🙂

 3. Er noen i Barcelona i sommer så ta også turen innom Sitges. Togturen fra passaig Gracia stopper på Via 1 og tar 38 min.(gratis siden de jobber med togskinnene) Sjekk gjerne linken http://www.virtourist.com/europe/sitges/Sitges_Spain.htm en enorm idyllisk landsby

  Hvis noen er intr i rom til leie så har vi det også nære strandkanten. Overkant av 300 Euro mnd.

  Adios chica/o

  Barcelona er og blir en fantastisk BY!!

 4. Pingback: ~SerendipityCat~ » Blog Archive » Jeg har lest…. “Engelens spill” (Carlos Ruiz Zafón)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.