På tross av puppene til Alexia Bohwim har jeg bestilt boka……….

9

Eller hør nå her, jeg har veldig lite å si om damas pupper og det er så absolutt ikke så veldig interessant, men nå tenkte jeg at jeg skriver det i overskriften og så får jeg litt flere treff på bloggen da vet du 🙂 Regner med jeg ikke er den eneste som har gjort det, eller hva?!

Jeg synes mye av debatten rundt om man skal eller ikke skal få lov til å mene noe om Alexias fremtoning virker ganske merkelig. Det må jo være lov å mene noe både om henne og om boka? Vi mener jo mye om andre forfattere også…

Jeg tror mange har forskjellige bilder av forfatterene de leser i hodet sitt, og oppfatninger av hvordan de er som personer. Noen ganger påvirker det selvfølgelig om man velger en bok også, men jeg liker å tro at de fleste klarer å lese en bok, en historie uten å tenke «pupper,pupper,pupper» hele tida mens de ser for seg forfatteren?

Men det jeg altså skulle fortelle: Da jeg leste om Alexias bok i Magasinet (tror det var der), og intervjuet med henne, var det ikke først og fremst utseendet hennes jeg reagerte på. Det var kanskje ikke så mye reaksjon i det hele tatt, jeg tenkte noe sånt som at «hvor overraskende er det at folk på Frogner også tar dop og drikker da»? Dette har vi lest/hørt før liksom… er det så spennende?

Kanskje var det for å ikke drukne i mine egne forforståelser at jeg etter en «lesing av blogger»-runde hvor Alexia ble diskutert, klikket meg inn på Bokkilden og bestilte boka. Så får jeg sjå sjøl om jeg liker den eller ikke, på tross av puppene?

For hvem vet, da jeg leste om en bok som handlet om en tøff oppvekst i ei lita bygd der råning sto sentralt, var jeg litt skeptisk må jeg innrømme. At Tiger Garté overrasket med Burnout og at det ble en av mine favorittbøker i 2007 var en hyggelig bonus! Vi får se om Alexia klarer å leve opp til dette! 😉

Bilde fra Magasinets artikkel «Verstkantliv» 20.01.08 (Trykk på bildet)

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Damen går igjen her inne, ser jeg 🙂 Pupper eller ei – les boka du SC, og anmeld boka slik at også jeg tør? å lese den, eller «skumme» den. Det er mange bøker som har overrasket på positiv måte.

 2. Ja, jeg må innrømme en viss overraskelse over hvor stor interesse dette har vakt!

  Så er jeg bare nysgjerrig av natur, og selv om jeg er litt skeptisk skal jeg lese og anmelde boka her så godt jeg klarer! Følg med, følg med! 🙂

 3. Flott, SCat! 😀

  Jeg er oppriktig glad for at et vettugt menneske tar for seg den boka.

  Det blir spennende å høre hvordan du opplever boka, og hvordan opplevelsen av boka står i forhold til hvilket inntrykk du fikk av den i intervjuet.

  «Pupper til tross» har dama tatt et tøft valg når hun velger å kritisere nabolaget sitt, og det er ingen andre som har hivd seg på den tråden i kjølvannet etter den boka har jeg bitt meg merke i. Så det synes jeg Bohwim skal ha kred for. *og så skal jeg prøve å ikke blande den andre diskusjonen inn her*

 4. maikensgroede on

  Du får si ifra hvordan boka er når du har lest den. 🙂

  Jeg vurderer dessuten å sette puppe-tag på alle postene mine for å få litt mer oppmerksomhet!

 5. Undre: Hehe.. kommer nok en anmeldelse her skal du se! Jeg fikk den i dag… Enig med deg i at det er modig av henne å kritisere sitt eget nabolag! Mulig jeg må sende boka videre til deg så flere får lese og kommentere?

  Kenneth: Såda, såda…

  Maiken: Å sette «pupper» som tag kan kanskje fungere, men jeg har fått skuffende lite (ingen!) treff av å skrive «pupper» i overskriften!!! 🙁

 6. Pingback: ~SerendipityCat~ » Jeg har lest…”Frognerfitter” (Alexia Bohwim)

 7. Pingback: ~SerendipityCat~ » ~Mitt bloggår 2008~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.