Hjemmelekse: Når noen har litt vondt for det!

18

Til neste gang skal alle damer og menn som leser denne bloggposten gjøre følgende hjemmelekse:

– Hvis du befinner deg i et møte på jobb, og noen snakker om hvem som skal bli den nye styreformannen, skal du be om et innlegg. Ditt innlegg skal være følgende: «Det heter ikke lenger styreformann, men styreleder.» Hverken mer eller mindre, de vil forhåpentligvis skjønne hva du mener.

– Hvis du befinner deg i et et møte på jobb, og noen begynner å snakke om kvinnelige sjefer, skal du be om et innlegg. Ditt innlegg skal være følgende: «Det heter ikke kvinnelige sjefer. Det heter bare sjefer, eventuelt ledere. Hvis du ikke klarer å si bare sjefer eller ledere, må du også si mannlige sjefer og mannlige ledere.» Hverken mer eller mindre.

Denne hjemmeleksa får du fordi det er mange der ute som har litt vondt for det, og som trenger din hjelp. Vi tar det litt sakte med et par punkter om gangen, slik at alle får det med seg. Det blir nemlig litt mye for noen av og til, og da faller de ut eller begynner å snakke om noe annet fordi de ikke skjønner eller ikke vil skjønne hva du mener.

Hjemmeleksa kan selvfølgelig også brukes utenfor jobbmøter, og det oppfordres sterkt til dette. Når man er på besøk eller ute på kafé og noen glemmer seg, når man sitter i telefonen med mamma, når man snakker med venninna eller kjæresten,når man forklarer 3-åringen hvordan verden henger sammen og så videre, og så videre.

Det er ikke snilt å mobbe de som har litt vondt for det og ikke får til dette, men sammen skal vi prøve å hjelpe dem så godt vi kan! Ikke sant?

🙂

Neste gang: Hvordan man unngår å rive hodet av kolleger som begynner enhver argumentasjon med ordene «Nå har jeg tross alt vært her i 20 år…», som om det var et trylleformular for klokskap, innsikt og kreativitet.

Share.

About Author

18 kommentarer

 1. Jeg skal starte med svigermor. Når hun atter en gang starter med kvinnelig lege, mannlig sykepleier, friserdamen, sykepleiersken, barnehagetanten….
  Jeg glemte kanskje å si at hun er fra et finere Bergensstrøk. Ja, og så er hun jo litt oppe i årar – «nå har jeg jo tross alt levd i …. år » – hun tror også dessverre at det gir mer pondus og klokskap enn for oss andre småunger.

 2. Viljar:: Heldigvis ikke så problematisk akkurat i dag, men at det er et tilbakevendende tema er jo ikke til å stikke under en stol! Men det kommer ikke bare fra gubber eller gamle heller skjønner du…

  Vibeke:: Du har så rett! Det har minst like mye med bakgrunn og alder som med kjønn å gjøre, hvem som kommer med slike uttalelser. Bra hvis du klarer å si i mot henne eller «korrigere» litt da! 🙂

 3. Æj. «Jeg har tross alt vært her i 20 år», «jeg har tross alt levd i 20 år mer enn deg, jeg vet altså bedre». Sånt svir!

  Bra innlegg!

 4. Undre: Spamboksen spiste deg ja!! Bra jeg fant deg igjen 🙂 Jeg er ikke helt sikker på hvorfor den spiser noen innlegg og ikke andre, men jeg får nå heldigvis sjekket de fleste! Og takk, glad for at du likte innlegget 🙂

  Maiken: Takk for kommentar! 🙂 Det er hyggelig å høre at man «treffer» noe hos folk med et innlegg.

 5. Cat; jeg tror jeg vet hvorfor Undres innlegg ble slukt. Det har sannsynligvis å gjøre med måten Undre skrev navnet ditt på. Dersom man forkorter det til S og så Cat og setter dette sammen til ett ord, får man et ord som jeg antar blir slukt av de fleste spamfiltre. Det henspeiler nemlig på en aktivitet som jeg ikke anbefaler. Skjønt, noen liker vel denslags.

  Må jeg få anbefale å google ordet som altså begynner med en S og ender på Cat? Men pass på at du ikke spiser noe i timene før du googler da…

 6. Trodde ikke gullklokka var så attraktiv lengere jeg – å ha «vært her i 20 år» høres heller mosegrodd ut!
  Fin liten lekse 😉
  Det bedrer seg forhåpentligvis – hvis Gud vil, synes hun burde prioritere det snart!

 7. Danserinne, sangerinne, lærerinne, frisørdame (eller friserdame, som fine farmor sa) … Lista er så lang og faren for å bli oppfattet som sur og streng stor, men mange blir faktisk glad for at noen peker på det, for de har ikke tenkt over det.

  Fortell dem gjerne «gåten» om faren og sønnen som er ute for en trafikkulykke, og sønnen som skal opereres idet legen sier «Men dette er jo min sønn!» For er dét mulig, da?

 8. Bussemann: Oh god… nå skjønte jeg det også… 😮
  Takk for oppklaringen, men.. heh.. jaja! Kanskje ikke anbefale noen å forkorte meg til SCat nei!

  Randi: Vel, det er fortsatt noen miljøer vet du..

  mariamia: Bra gåte 🙂

 9. Pingback: ~SerendipityCat~ » ~Mitt bloggår 2008~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.