Hvordan bestille taxi uten å måtte stå i kø.

8

Her om dagen ble jeg tipset om en tjeneste som gjør at man kan bestille taxi raskt og enkelt, uten å måtte stå i kø. Man sender rett og slett ordet taxi til 2233.

Deretter blir man oppringt, og en stemme sier «vennligst vent, samtalen din kobles videre». Tjenesten bruker posisjoneringsteknologi til å finne ut hvor du befinner deg, og kobler deg opp mot nærmeste taxiholdeplass (gjelder i alle store norske byer), eller faktisk også til nærmeste ledige taxisjåfør når det er en ledig bil i nærområdet (gjelder for stor-Oslo). Jeg har prøvd det, og det virker! Mye raskere og veldig enkelt.

Tjenesten kalles PhoneName og leveres av den norske bedriften Scandinavian Mobile Technology. Siden dette innlegget kan regnes som reklame, må jeg for ordens skyld si at jeg har kommet borti selskapet i jobbsammenheng, men at jeg ikke har noen forbindelser til dem som gjør at jeg tjener noe på å fortelle om tjenesten. Jeg syntes bare det virket som et interessant tilbud.

Share.

About Author

8 kommentarer

 1. Dette vil ikke fungere dersom du faktisk er i sentrum og det er køer.

  Grunnen til dette er at taxi’ene da ikke vil ta i mot bestilling med mindre du oppgir en adresse. Og det har du ikke (ellers ville du ikke hatt bruk for Taxi).

  Så, da er det bare å stille seg i kø, eller kjøpe leilighet i sentrum.

  Selv foretrekker jeg det siste 🙂

 2. Takk for tilbakemelding!

  Jeg har brukt dette noen ganger nå fra St.Hanshaugen, og det fungerer helt fint. (Det regnes kanskje som sentrum da..) Jeg har da blitt satt over direkte til sjåføren av en ledig bil.

  Du kan jo oppgi en adresse selv om du bruker «Taxi», fordelen ligger jo i at du slipper å gå via drosjesentralen. Det er jo ofte der køen er, ikke i mangelen på biler. Jeg har også oppgitt adressen «utenfor 7-11 på St.Hanshaugen», og det har ingen protestert på enda i alle fall 🙂

  Men for all del, dette systemet har helt sikkert en del svakheter og jeg har ikke testet det på mange plasser i Oslo!!

 3. Pingback: ~SerendipityCat~ » Ring taxi nå!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.