Godt Nytt År 2008

6

Det er den samme følelsen jeg har hver nyttårsaften, at jeg liksom ikke kan fatte at det har gått et helt år siden sist gang. Hva, er vi ferdige med 2007, liksom? Dessuten har jeg alltid hatt et ambivalent forhold til feiring av nyttårsaften, jeg har mange ganger endt opp på feil fest eller vært for sliten etter julas herjinger til å «nyte» kvelden.

I kveld blir det bare oss to, og det er absolutt helt flott nå. Jeg er i for dårlig form til å tåle å være på noen fest, blant annet i forhold til alkohol, støy, masete fulle folk etc. Jeg må innrømme at jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg dermed «tvinger» på oss en hjemme-nyttårsaften, men han sier han ikke har noe i mot det og at han uansett ikke er interessert i et fancy party for å kunne feire nyttår. Selv om det tidligere er sagt om meg at jeg har litt diva-nykker, og jeg selv har erklært at jeg er avhengig av litt glamour, må jeg gi ham litt rett også. Jeg definerer ikke livskvaliteten min etter hvor mange byturer jeg har hatt, hvor full jeg har vært eller hvor lite jeg husker fra sist kveld. Sist vi hadde vorspiel måtte jeg le av alle folkene som synes så synd på meg som ikke klarte å være med ut på konsert; jeg lukket døra godt etter dem og satte meg med pledd, bok og godteri i sofaen og hadde det mye bedre enn alle andre steder. Stillhet er en undervurdert luksus.

Likevel: Jeg er glad for at jeg har en som er så forståelsesfull og ikke maser på meg om å dra på fest, og tar det som en bonus at han lager verdens beste lammestek i kveld! Kanskje tåler jeg på et lite glass vin også!

Jeg har sett mange fine årskavalkader på forskjellige blogger i det siste. Jeg har ikke noen ambisjon om å lage dét i dag, men kan kort si at 2007 har i hvertfall vært et innholdsrikt år! Livet mitt har «løftet» seg utrolig mye og jeg er mer lykkelig nå (og fortsatt forelsket!), samtidig som jeg har blitt og blir stilt overfor utfordringer jeg tidligere ikke har ant noe om.

For 2008 ønsker jeg meg et litt mindre begivenhetsrikt år, men et år med bedre helse og dermed mer valgfrihet i hverdagen. Mine nyttårsforsetter er følgelig å praktisk sett gjøre alt som står i min makt for å oppfylle dette ønsket, og jobbe for at omgivelsene kan gi meg input som også hjelper meg på beina igjen. Jeg ønsker at den usikkerheten som kommer av å føle seg maktesløs viker plassen for den styrken og selvtilliten jeg egentlig har inni meg.

Til deg som leser dette vil jeg ønske deg en flott og god nyttårsfeiring, og et godt nytt år i 2008, et år som gir deg glede, utvikling og nærhet til menneskene du er glad i. Et år hvor du opplever å bli beundret, utfordret, savnet og elsket og muligheten til å gi dette tilbake til andre også.

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Et nydelig nyttårsønske du gir alle oss som leser deg! Beundret, utfordret, savnet og elsket skulle dekke det meste 🙂
  Jeg håper du får det du ønsker deg av 2008 – og mange gyldne øyeblikk, små stunder med ren lykke eller rå glede er det vel plass til i et «litt mindre begivenhetsrikt år»også!?

 2. serendipitycat on

  Tusen takk!
  Det er nettopp det du skriver jeg ønsker meg – gyldne øyeblikk av ren lykke eller rå glede! Jeg har ikke noe særlig tro på at man kan gå rundt i en «lykkerus» hele tida (muligens med unntak av de tre første månedene man er nyforelsket).

  Har man ro og stabilitet på en del viktige områder i livet er det også lettere å legge bekymringer til side og nyte de gyldne øyeblikkene i fulle drag!!

 3. Jeg har ingen problemer med å forstå behovet for å feire nyttårsaften i fred og ro med kjæresten. For meg høres det ut som et drømmescenario 😉

  Godt nytt år!

 4. serendipitycat on

  Det ble en veldig fin og avslappende kveld, med helt riktig fokus; å ha det godt med hverandre.

  Pakket oss godt inn og sto øverst på St.Hanshaugen med den flotteste utsikt og mengder av feststemte folk rundt oss. Vi hadde ikke med oss så mye som et stjerneskudd, men med hver vår juleøl i hånda ønsket vi det nye året velkommen.

  Og som han sa: Er det ikke litt rart og godt å tenke på at dette er første gang vi feirer en høytidsdag sammen for andre gang?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.