Jeg har lest…. “Alt jeg skriver er sant” av Ellisiv Lindkvist (2007)

6

«Ellisiv Lindkvist (f.1973) er fra Troms og bor nå i Oslo. Hun er dramatiker, kulturredaktør i tidsskriftet Fett, aktiv blogger og fast skribent i Klassekampen.» (Fra omslaget på boken.)

Debutanten Ellisiv Lindkvist har gitt ut en samling korte, personlige tekster om bland annet oppvekst, kjønnsroller, skyld og skam.

Tekstene er skarpe, velformulerte og treffer der de skal. Jeg likte den svarte humoren, og samtidig sårbarheten. Noen av tekstene ble rett og slett for korte for meg, jeg ville ha mer, vite mer, huske mer. Teksten ble en følelse som fløy forbi, og noen av dem satte nok ikke like sterke spor som andre, men jeg ser at Lindkvist har klart å lage en helhet ut av det. Dette er en bok jeg lett ville anbefalt til andre, den har masse råskap, kåthet, styrke og også sårbarhet i seg.

Jeg håper Ellisiv kommer til å skrive en lang og flott bok senere med mange kruseduller å trille rundt i.
Jeg må også bare si at jeg synes omslaget på boken var fantastisk. Fargerikt og sprøtt, kjempedeilig!

«Jeg må ikke være forsiktig når jeg skriver. Jeg må skrive uforsiktig. Jeg må risikere noe. Jeg må ta sjanser. Teksten må være farlig.»

Andre anbefalinger av boka kan du lese hos Undre , Pike Mot Samtiden , Dagens Onde Kvinner (bokbefaling! faktisk) og i bokhjørnet hos Flopsy på Lighthouse on driftwood. Flotte anbefalinger alle sammen, som skulle fjerne enhver tvil om at dette er en bok å ta sjansen på!

Videointervju med Ellisiv om boka finner du her:
http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1970592.ece
Intervju med Ellisiv i Dagsavisen: «Alt hun skriver er (u)sant.»

Bloggen hennes finner du her, den er vel verdt et besøk: Lindkvists logg

Jeg har blitt mer og mer interessert i kortprosa. Faktisk syslet jeg for et par år siden med et manuskript i kortprosa-form som skulle hete «Fragmenter». Det ble aldri til at jeg utviklet ideen noe videre, men hvem vet. Kanskje det blir noe av det senere?

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Du burde skrive ivei. Med din produksjonshastighet skulle det være mulig å levere et godt manus på noen måneder.
    Kom igjen, gjør det, gjør det, gjennomfør det!

  2. serendipitycat on

    Hehe.. takker takker! Det er noe jeg må tenke på… føler at jeg må ha noe å skrive «om», samtidig som det ligger masse tekst både her og der i form av dagboksnotater, bloggting, mailer, halve kapitler etc. Det er mange tema jeg kunne tenkt meg å berøre også, mange prosesser. Vanskelig å komme i gang med, men hadde vært artig å prøve.

  3. Man får lyst til å skrive etter å ha lest denne boka. 😀 Lindkvist har grep om fortellerkunsten, og jeg håper virkelig det kommer mer fra den kanten og da også gjerne lengre tekster.

  4. Pingback: » Jeg har lest… “Tørst” av Ellisiv Lindkvist

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.