Jeg er sjarmert! (Og litt indignert…)

7

I dag har vært en veldig fin dag! 🙂 Det er så godt å ha fine dager, og det er verdt å dele med andre synes jeg. I dag skulle jeg gjøre en del små ærend, og hadde lyst til å få lufta meg litt. Nå har jeg ikke bodd så veldig lenge i Oslo, og må bare si at jeg er ikke så fryktelig kjent med byen enda. Derfor bestemte jeg meg for å ta trikken til Løkka og gå litt i noen butikker der. Joda, jeg har ruslet der før, men da gjerne sammen med min kjære. For å si det rett ut: Det blir ikke mye små-trøing i butikker for å «bare kikke» med en utålmodig mann på slep. Den tida vil jeg gjerne ha for meg selv også.

Jeg fant masse fine butikker, og endte opp med flere julegaver og et nytt fint juleantrekk til meg selv! (Ja, jeg kjøper jo selvfølgelig klær innimellom da, selv om jeg ikke er særlig for merkehysteri etc. etc.). I alle fall… helt på slutten av runden min fant jeg en skikkelig søt butikk som heter Sjarm, og sjarmert ble jeg! De hadde kjempemasse fine småting, og jeg handla noen søte små vesker og et par julekuler (glasskuler til juletreet vet du..). Og her kommer det litt snodige da, for mens jeg stod i den butikken fikk jeg spontant en tanke i hodet om at «denne butikken ville nok kanskje Glam-bibliotekaren likt!».. hehe.. så blogging påvirker meg underbevisst altså, det er ikke til å komme bort i fra.

img_2745.jpg

Jeg blir påvirket av å lese blogger og skrive blogg selv på andre måter også. En veldig fin ting med det er for eksempel Deliriums julekalender, hvor hun hver dag skriver et innlegg om noe hun er/blir glad for. Det er en så utrolig sleip teknikk det, Delirium, for nå har du jaggu meg klart å lure meg med på den samme tankegangen!! 😉 Jeg blir faktisk inspirert til å være mer bevisst på hva jeg er glad for, og forsøke å fokusere på det. Selv om det ikke betyr at man glemmer eller klarer å rømme fra ting som er vanskelig, har jeg tro på at det gjør dagen litt lettere. Jeg har også jobbet litt med tanker rundt dette i det siste. Som at jeg må lære meg å være fornøyd med å klare 2 ting i løpet av en dag, selv om jeg skulle ønske at jeg kunne klare 10 ting, som jeg er vant til. Det er hardt det, å klare å holde motet oppe noen ganger, når man har fått seg en trøkk. Det er hardt arbeid å jobbe med seg selv, men det virker! Så all ære til den positive inspirasjonen jeg får gjennom å lese så mange flotte blogger, det er bare å se i lista til høyre her. Jeg er innom alle disse bloggene stort sett hver dag, og det gir meg mye glede.

Det ble en liten avsporing i fortellingen om den fine dagen min da, men vi fortsetter: Den koselige turen min rundt på Løkka endte med at jeg møtte kjæresten og spiste litt tapas på Delicatessen, et sted vi har snakket om å dra ganske lenge, men ikke fått anledning til. Det var kjempegodt, jeg er veldig glad i tapas og det var virkelig bra mat der! Så skulle vi bare handle og dra hjem, men stoppet på Narvesen for å se etter noen blader. Vi bruker å kjøpe litt forskjellige blader og tegneserier, og jeg sto der og titta uten å helt finne hva jeg skulle ha (M og Rocky hadde jeg allerede i hånda, og Nemi abonnerer jeg jo på…). Da var det en forside som trakk meg til seg, og jeg mente at jeg hadde sett den før, men kom ikke helt på hvor. Først da jeg kom hjem slo det meg, det var jo på bloggen til Ellisiv jeg hadde sett den! Så nå har jeg kjøpt min første utgave av Fett. Det blir spennende.

fett.jpg

Er det ikke da bare et snodig sammentreff at jeg kommer hjem og leser Avils herlige innlegg «Kvifor dameblad er farlege»? Jeg fikk bare lyst til å hoppe opp og ned i sofaen og applaudere av det hun skrev, og av kommentarene som folk hadde lagt igjen også! (Spesielt Glamourbibliotekaren!! Må leses, jeg kan nesten ikke gjengi hele her..) For det er så riktig det hun sier, og jeg vet med meg selv at jeg slett ikke er den som klarer å blokkere ut de snikende stemmene fra det glansede papiret som sier «du er ikke bra nok!! kom skal vi vise deg hvordan du egentlig bør være…». Ingen skal komme å fortelle meg at motemagasiner ikke har en normativ påvirkningskraft. Det blir mer og mer sjelden at jeg plukker opp et slikt blad egentlig, men helt konsekvent er det jo vanskelig å være. Jeg bet meg også merke i noe Avil sier:

«Og som feminist er det nettopp alle dei velpleide, uinteressante kvinnene som smiler seg gjennom arbeidslivet rundt meg, som gjer at eg ikkje blir trudd. Ikkje blir høyrt. At eg framleis, i 2007 (og sikkert 2008 og 2011 for den del), vert oppfatta som maskulin når eg argumenterer godt. At eg vert kalla lite feminin når eg engasjerer meg.»

Dette er et tema som opptar meg veldig, og hun tar det på kornet her. Jeg strever litt med den «lille-venn»-tematikken på ulike måter i jobben, og opplever hvordan enkelte kan reagere når jeg bryter deres forventing om at jeg skal oppføre meg som en «snill pike». Det er jo et sjokk å oppdage at man faktisk kan bli sosialt sanksjonert for å ikke flørtende le bort usaklige hersketeknikker, men heller ta tak i det og stille personen til veggs, men slik er det jo. Det er blant annet derfor jeg har den rosa boka som en av mine favorittbøker, en bok jeg til stadighet pusher på folk jeg kjenner. Nei, det er ikke den rosa boka «Pornopung», men «Det finnes et eget sted i helvete for kvinner som ikke hjelper hverandre».

Jeg skulle ha skrevet mer om dette, men jeg kjenner at jeg må gi meg for i dag. Det ble ganske langt nok likevel dette, og har du orket å lese helt hit må jeg vel bare si takk for oppmerksomheten! Jeg håper du også har hatt en fin dag, at du klarer å finne minst én ting hver dag som gjør deg glad, og at du er mer stolt av det som er inni deg enn utapå.

«Jeg må ha et altoppslukende liv, jeg må handle, jeg må bruke meg selv, jeg trenger et mål å nå, vanskeligheter å overvinne» (Simone de Beauvoir)

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. serendipitycat on

  Takk! Rørt sjøl over at det finnes så mange flotte folk i denne lille bloggverden og at jeg får lov til å være med litt på det…

  *rørt klem tilbake*

 2. Så enig – jeg snubler over mye unyttig, mye gøy og mye nyttig jeg! Og i dag snublet jeg over deg og din blogg! Og min dag er så vidt begynt siden jeg befinner meg 7 timer bak deg – og det er jo en annen fin ting med nettet – kan lese det når en vil og når en er våken, når det enn måtte være 🙂
  Jeg tenker at Doris kanskje ikke helt har fått taket på internett og sett gleden ved mail og nyheter hvor du enn er i verden – og ved å lese en blogg i ny og ne!
  Ha en fin kveld!

 3. Jeg synes det er helt strålende å ha påvirket deg til å tenke over ting du blir glad for 🙂

  Nå ble jeg litt ekstra glad! Og ikke minst glad for innlegget om at jeg er glad for leserne mine. Hurra!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.