Lesbar blogg, en liten test

6

Inspirert av Iskwew, gikk jeg inn på Juicy Studios Readability Test i dag av nysgjerrighet for å teste lesbarheten av det jeg har skrevet i denne bloggen så langt. Nå må det jo sies at jeg har vært i drift i kun kort tid, og at materialet dermed kan være noe snevert for analyse, men dette er sånt man kan gjøre bare på gøy likevel 🙂

Testen kunne fortelle at jeg så langt har et gjennomsnitt på 8,09 ord pr. setning, noe som plasserer meg litt over Undre, men ikke så høyt som Hjorten. Antall stavelser pr ord er for meg 1,48 som er et gjennomsnittlig nivå for bloggerne Iskwew har analysert. Komplekse ord med 3 eller flere stavelser utgjør 13,46% av teksten.

Gunning Fog er en indeks som sier noe om hvor mange års skolegang man bør ha for å kunne lese teksten, her på bloggen er dette 8,62 år og da ligger jeg mellom Undre og Iskwew der, og det trengs altså ingen doktorgrad for å lese det jeg skriver. Noe som heller ikke er intensjonen, det ville nok blitt fryktelig kjedelig for de fleste. Samtidig må jeg også si at jeg har en god intensjon om å kunne forfatte noen mer fagrelaterte poster når jeg kommer tilbake på jobb, men foreløpig blir det mye personlig, småprat og bokopplevelser her!

Forfattere bør score mellom 60 og 70 på Flesh Reading Ease, en beregning av hvor lettfattelig teksten er. Jo høyere score (maks 100), jo mer lettfattelig. Her scorer jeg 73,35 og det skulle dermed ikke være særlig vanskelig å forstå hva jeg skriver. Så det var det! Det er bare å følge med videre, og så får vi se om lesbarhet og antall stavelser endrer seg etterhvert som tida går og opplevelsene står i kø.

Bilde fra deviantart.com

Share.

About Author

6 kommentarer

 1. Du er omtrent som de fleste av oss :o)

  En gang jeg har veldig god tid (ehhh når blir det?) skal jeg kjøre en test på mange blogger og se hvordan snittet totalt ser ut. Jeg er jo i mitt ess med en gang jeg kan bruke noen formler til noe.

 2. serendipitycat on

  Takker!!

  Det er veldig morsomt å se slike sammenlikninger synes jeg, og du er jo ofte på plass med tall, formler og statistikk i bloggen din, noe som hever interessen!

  God tid kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med, jeg leter litt etter den selv også…Men jeg har noen statistikk-kurs, så får jeg frisket opp kunnskaper derfra kunne jeg ha assistert med databehandling og analyser!

 3. Percentage of word with three or more syllables
  16.48%

  Average Syllables per Word
  1.58

  Gunning Fog Index
  11.79

  Flesch Reading Ease
  60.14

  Flesch-Kincaid Grade
  8.10

  Hehe, morsomme greier.

 4. serendipitycat on

  Du skriver altså i følge testen ganske lettfattelig, men såpass komplekst at en bør ha ca 12 års skolegang (over videregående da) for å forstå innholdet i den. Litt over den gjennomsnittlige blogger 🙂

 5. Morsomt. Jeg lå også gjennomsnittlig på alt, unntatt ord pr setning hvor jeg høyere enn både bloggerne hos Isk og deg: 11,87 Det må være mine langtrukne forsøk med poetisk prosa og mager tegnsetting som gjorde utslaget (komma er kulere enn punktum) 😉 Lurer forresten på om bare blogginnleggene, eller også kommentarene, blir med i datamengden som analyseres?

 6. serendipitycat on

  Du utfordrer leserne med lange setninger vettu!! 😉

  Det står bl.a. om tolkning av resultatene at:
  «This service analyses the readability of all rendered content. Unfortunately, this will include navigation items, and other short items of content that do not make up the part of the page that is intended to be the subject of the readability test. »

  Jeg vet ikke om dette betyr at kommentarene blir med i analysen, men resultatene vil jo ikke bli helt korrekte. Testen er jo heller ikke korrigert for språk. Men moro læll! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.