Nå for tida…

1

Det er fyr på peisen og høst ute. Jeg har aldri opplevd en så fin høst som denne i Oslo. Merker så utrolig stor forskjell på klimaet, mer enn jeg hadde forventet. Har vært som hypnotisert av fargene i parken her ute, den klare høstlufta og den blå himmelen. Mange flotte dager, postkort-høstdager.

Jeg er så dritt lei av å være hjemme, jeg holder på å forgå! Kroppen er ikke der den skal være, den er et skall jeg ikke kjenner meg igjen i og jeg hater når den ikke virker. Nå har den vært ubrukelig lenge nok, kjenner jeg. Jeg er veldig lite flink til å «ta det med ro», jeg har ikke kompetanse på å kjede meg lenge av gangen, men jeg leser bøker og ser Sopranos og så får bare tida komme og gå.

Vi dro på Palace Grill og feiret bursdagen til Kjæresten med noen venner. Første gangen jeg var der, men hadde hørt mye om det. Det lille lokalet med intim atmosfære fikk meg til å tenke på min lille yndlingsrestaurant i Barcelona. Utrolig artig hun dama som serverte oss, klemte og koste litt og fortalte at denne vinen var «jævlig god altså», og pludra og banna om hverandre mens hun smakte på vinen vår og var mer som en del av selskapet. Røff stil, fantatisk service og helt utmerkede anbefalinger av vin til mat. Og maten…uuuuuh.. På Palace får man ikke velge så mye selv, her er det 10-retters som gjelder og du tar det du får og betaler det det koster. Vi fikk blant annet østers, foie gras med espresso-gele og fiken, hjemmerøykt ørret med kaviar, sjøkreps med risoni, smørtunge med artisjokk, hav-abborr med sopp og alt mulig annet, verdens nydeligste reinsdyrmedaljong, spennende ostefat og en dessert med sjokoladebrownie og noe sorbet-greier. Jeg ble virkelig imponert, og ekstremt mett. Deilig mat, deilig vin og deilig selskap!

Share.

About Author

1 kommentar

  1. Pingback: ~SerendipityCat~ » Oslo-favoritter

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.