Vannkoking og Moldova-mage

2

I dag har vi fått vite at vi ikke skal drikke vannet i Oslo, siden det er funnet stygge, ekle giardia-parasitter i vannkilden som forsyner 80% av Oslos befolkning …*grøss* Drikkes en god del vann her hjemme, og det skal sies at jeg liker ikke tanken på å ha fått i meg noe av disse. Selv om sannsynligheten forhåpentligvis er liten. Folk har gått amok i hamstring av flaskevann, og det skjønner jeg godt. Vi får bare koke vann og prøve å være forsiktige.

Dette viser jo også at vi er ganske sårbare som samfunn, en slik «stopp» i bruk av springvann fører jo mye med seg av konsekvenser og kostnader. Hva om en slik drikkevannskilde ble ubrukelig over lengre tid? Samtidig er vi til vanlig blant de svært priviligerte i verden: Globalt sett er det mer enn en milliard mennesker som ikke har tilgang på trygt drikkevann, (Wiki, JMP) med alt det medfører av sykdom og dødelighet.

Jeg er altså egentlig ikke så veldig bekymret for rikets tilstand, men det er riktignok greit å følge advarslene. Vannet i Moldova derimot, har jeg litt mer respekt for. Der er det ikke mye kvalitet å snakke om! Vel…når sant skal sies, om det var vannet eller noe annet som slo til etter at jeg hadde vært der nede er vanskelig å si. Men aldri, aldri har jeg vært slått så hardt ut av mageplager, enda jeg kan ikke minnes å ha vært borti noe der som skulle ha slått meg slik ut. (Jaja, jeg vet… man ser det jo ikke…Det jeg mente å si at jeg i alle fall var litt nøye med maten og forsiktig med hygienen og sånn!).  Det er bare det at jeg klarer ikke bli like redd for giardia, det kan liksom umulig bli verre enn «Moldova-magen» uansett…

Og plakaten under hang på McDonalds i dag.

img_2443.JPG

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Jeg synes det er morsomt å se hvordan alt blir snudd på hodet så fort folk må koke litt vann. Og hvordan samtlige aviser slår opp artikler med overskrifter som «HAVNET I RULLESTOL ETTER Å HA DRUKKET VANN», og «DRAKK VANN, BLE SYK».

    Enda bedre er jo han fyren som drakk springvann på et eller annet møte med noen viktige mennesker.

  2. serendipitycat on

    Ja, det blir fort en utrolig krise-stemning av det og jeg kjenner at jeg melder meg litt ut av det altså. Det er selvfølgelig veldig trist for de som har blitt smittet av parasitter og blitt syke av det, men det er ikke akkurat sånn at Oslo-folk er i ferd med å bli utryddet av en epidemi her!

    Litt artig med han Fjelldal som fikk refs etter å ha drukket springvann på pressekonferansen da 🙂 (http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=175701)

    Men som du sier: Det er som om alt blir snudd på hodet… Og det er i seg selv et interessant fenomen!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.